Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Βγαίνουμε στο δρόμο για να μη μείνουμε στο δρόμο… Συγκέντρωση την Πέμπτη 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 10 π.μ.,στο Yπουργείο Παιδείας

Μέχρι τώρα οι Διοριστέοι Εκπαιδευτικοί είδαμε και ακούσαμε πολλά… Είδαμε το Υπουργείο Παιδείας να παίζει με τις ζωές τις δικές μας, των οικογενειών μας, αλλά και με τη Δημόσια Εκπαίδευση εν γένει. Παρακολουθήσαμε με αγωνία την υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας να παίζουν την κολοκυθιά με τον αριθμό των διορισμών για ένα εξάμηνο, με την περίοδο των εκπτώσεων να τελειώνει με το «ιστορικό χαμηλό δεκαπενταετίας» των 2825 προσλήψεων Μονίμων Εκπαιδευτικών, την στιγμή μάλιστα που συνταξιοδοτούνται 11500 εκπαιδευτικοί. Ήρθε η ώρα να «σηκώσουμε το γάντι» και να μιλήσουμε και εμείς…
Βγαίνουμε στο δρόμο και δηλώνουμε με την παρουσία μας ότι δε θα δεχθούμε τα όσα μεθοδεύονται. Ξεκαθαρίζουμε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα «δυσεπίλυτο πρόβλημα κάλυψης των κενών» εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων, αλλά υπάρχουν εκπαιδευτικοί που πετιούνται στο δρόμο ενώ θα έπρεπε ήδη να ετοιμάζονται για να μπουν στις αίθουσες. Αναδεικνύουμε τον απόλυτο παραλογισμό της συζήτησης για κάλυψη των αυξημένων φετινών αναγκών με αύξηση των αναπληρωτών, τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας αρνείται παράνομα το διορισμό περισσοτέρων των 3.000 εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού. Για να τονίσουμε ότι ο μη διορισμός μας είναι θέμα πολιτικής επιλογής και όχι δημοσιονομικής πειθαρχίας. Μπορεί αυτοί που μας κυβερνούν να έχασαν την αξιοπρέπειά τους αλλά εμείς δηλώνουμε αποφασισμένοι να τη διατηρήσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών και των μαθητών μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ

· Όλους τους διοριστέους εκπαιδευτικούς που κατοχύρωσαν φέτος δικαίωμα διορισμού να δώσουν το παρόν και να συμμετέχουν στον πολύμορφο, ενωτικό και μακρύ αγώνα που πρέπει να δώσουμε γιατί ποτέ τίποτα δεν κατακτήθηκε με παζάρια στους διαδρόμους των υπουργείων.

· Όλους τους μόνιμους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας γιατί μόνο ένα κοινό εκπαιδευτικό μέτωπο μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Μόνο με κοινό αγώνα θα σταματήσουμε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη μεθόδευση για άρση της μονιμότητας.

· Τους γονείς και τους μαθητές να μην ανεχθούν την υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, να μη δεχθούν οι σχολικές αίθουσες να μετατραπούν σε 30θέσια parking μαθητών, με ηλικιωμένους εκπαιδευτικούς που γυρνάνε σε διάφορους Νομούς για να συμπληρώσουν τις υποχρεωτικές υπερωρίες τους. Με αυτές τις συνθήκες καμία εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα είναι εφικτή με αποτέλεσμα να τρίβουν τα χέρια τους οι υποστηρικτές της παραπαιδείας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

· Άμεσους Συμπληρωματικούς Διορισμούς εκπαιδευτικών και την πρόσληψη όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών

· Να σταματήσει ο εμπαιγμός των διοριστέων εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων και να διασφαλιστούν από πιθανές ανακατατάξεις στους πίνακες. Η «κλειδωμένη πόρτα» της προϋπηρεσίας με ανοιχτό το παράθυρο της παιδαγωγικής επάρκειας, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί, τη στιγμή μάλιστα που τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ετοιμάζονται να γίνουν σουπερ-μαρκετ χορήγησης παιδαγωγικής επάρκειας.

· Να μη γεμίσουν τα σχολεία με χιλιάδες Αναπληρωτές Κανονικού και Μειωμένου Ωραρίου, οι οποίοι θα βρίσκονται συνεχώς υπό καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας. Κάλυψη των αναγκών σε Εκπαιδευτικό Προσωπικό με μόνιμους Διορισμούς.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan