Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Παράνομος και παράλογος αποκλεισμός των ειδικοτήτων ΠΕ 12.02 και ΠΕ18.01 από το μάθημα των εικαστικών στα ολοήμερα.

Από το 2001 έως την εγκύκλιο 73493/Δ2/23-6-2010 του Υπουργείου Παιδείας καλούνταν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στους πίνακες ωρομίσθιων στο μάθημα των Εικαστικών οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 08, ΠΕ 12.02 και ΠΕ 18.01. Πριν μια εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι πρώτοι αναπληρωτές για τα ολοήμερα σχολεία και με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι αφού κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 08 με προϋπηρεσία, αντί να προχωρήσει στους εκπαιδευτικούς της ΠΕ12.02 και ΠΕ 18.01 παρακάμφθηκαν και έγιναν προσλήψεις ΠΕ 08 με μηδενικά μόρια προϋπηρεσίας. Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο και αφού κατάφεραν συνάδελφοι να φτάσουν στην προϊσταμένη Β/βάθμιας διορισμών, κ. Πούλιου, ενημερώθηκαν ότι στην εγκύκλιο κλήθηκαν να υποβάλουν αίτηση μόνο οι εκπαιδευτικοί της ΠΕ 08 γιατί οι υπεύθυνοι δε γνώριζαν ότι οι θέσεις προορίζονταν για το μάθημα των Εικαστικών και προφανώς έκαναν λάθος, πετώντας το μπαλάκι και στην Α/βάθμια που υποτίθεται ότι δεν τους το είχε κάνει ξεκάθαρο. Είπε δε ότι πρέπει να προλάβουν την επόμενη φάση διορισμών αναπληρωτών, η οποία αναμενόταν από βδομάδα, και να βγει καινούργια εγκύκλιος που θα συμπεριλαμβάνει και τις ειδικότητες ΠΕ12.02 και ΠΕ18.01. Παρέπεμψαν τους συναδέλφους στον γενικό γραμματέα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το «λάθος» και εκείνος να ενημερώσει την υφυπουργό και την υπουργό.
Όλα τα παραπάνω ήρθαν σε αντίθεση με τα λεγόμενα της Α/βάθμιας, η οποία είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί όλες οι θέσεις καλύφθηκαν και δε θα έκαναν άλλες προσλήψεις. Από το γραφείο του γενικού γραμματέα οι συνάδελφοι παραπέμφθηκαν στον συνεργάτη του, κύριο Σηφακάκη, ο οποίος όταν του εξέθεσαν το θέμα, απάντησε ότι πρέπει να γίνει ένσταση για του χρόνου γιατί τώρα ό,τι έγινε, έγινε… Όταν οι συνάδελφοι επέμειναν λέγοντας ότι εξαιτίας του λάθους του Υπουργείου φέτος θα μείνουν άνεργοι απάντησε: “Και; τόσες χιλιάδες άνεργοι μέσα και σεις”. Αφού δε δέχτηκαν την απάντησή του, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την προϊσταμένη Β/βάθμιας διορισμών και με έντονο ύφος και τόνο της ζήτησε εξηγήσεις για το λόγο που οι συνάδελφοι παραπέμφθηκαν εκεί, φτάνοντας στο σημείο να ρωτήσει τι έπρεπε τώρα να κάνουν. Έκλεισε η κουβέντα λέγοντας να αφήσουν οι συνάδελφοι την ένσταση και αφού κοιτάξουν το θέμα, θα απαντήσουν.
Θεωρώντας, λοιπόν, αυτήν την εγκύκλιο παράνομη και παράλογη, αφού από τη μία καλεί τις ειδικότητες ΠΕ12.02 και ΠΕ18.01 να καλύψουν κενά με πρόσληψη ωρομισθίου, όχι, όμως, αναπληρωτή, ζητάμε από το Υπουργείο να βγει συμπληρωματική εγκύκλιος, να αναρτηθούν νέοι πίνακες Α’ Βάθμιας για το μάθημα των Εικαστικών στους οποίους να συμπεριλαμβάνονται και οι κλάδοι ΠΕ 12.02 και ΠΕ 18.01.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan