Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου – Πρόσκληση σε σύσκεψη

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη στα γραφεία της ΟΛΜΕ ανοιχτή σύσκεψη με στόχο το συντονισμό πρωτοβάθμιων Σωματείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την πολιτική των συγχωνεύσεων σχολείων, τα 30άρια τμήματα και τις συμπτύξεις τμημάτων. Η σύσκεψη ήταν σε συνέχεια αντίστοιχης που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιούνη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη ΔΣ (άλλα με εξουσιοδότηση και άλλα ως παρατηρητές) των παρακάτω συλλόγων:

Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, ΕΛΜΕ Ελευσίνας, ΕΛΜΕ Γ΄ Δυτικής Αττικής, ΕΛΜΕ Πειραιά, Διδασκαλικός Σύλλογος «Παρθενώνας», Διδασκαλικός Σύλλογος «Αριστοτέλης», Διδασκαλικός Σύλλογος Κερατσινίου – Περάματος, Α’ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ, Διδασκαλικός σύλλογος Αιγάλεω, Διδασκαλικός σύλλογος Κ.Σωτηρίου.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι η πολιτική αυτή στην εκπαίδευση σχετίζεται με τη γενικότερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του ΔΝΤ. Σχετίζεται με την πολιτική των δραστικών περικοπών και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Μέλη των Διδασκαλικών Συλλόγων αναφέρθηκαν και στις αντιδραστικές ανατροπές που φέρνουν τα 800 ολοήμερα δημοτικά.

Στη σύσκεψη ακούστηκαν πολλές προτάσεις. Συγκεκριμένα προτείνεται:

- Συνέντευξη τύπου των ΕΛΜΕ-Διδασκαλικών συλλόγων-Φορέων γονιών για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς

- Γράμμα προς τους γονείς και τους μαθητές

- Αφίσα

- Παρέμβαση το Σάββατο 18/9 στο Σύνταγμα με μικροφωνική και μοίρασμα υλικού για τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, μοίρασμα υλικού σε κεντρικά σημεία.

- Κινητοποίηση στην περιφέρεια Αττικής, στα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ

- Κοινή δράση με ωρομίσθιους, αδιόριστους κι αναπληρωτές

- Προετοιμασία πανελλαδικής συγκέντρωσης για τα ζητήματα διορισμών κι ελαστικής εργασίας

Ηδη, η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής έχει αποφασίσει συνέλευση και 6 ΕΛΜΕ της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας συναποφάσισαν να διοργανώσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 9-9-10 στα γραφεία της διεύθυνσης επί της Κηφισίας στις 12 το μεσημέρι, καλώντας όλα τα μέλη τους αλλά και γονείς, με αντίστοιχα αιτήματα. Αντίστοιχα η ΕΛΜΕ Πειραιά έχει αποφασίσει μαζική κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πειραιά μέσα στη βδομάδα πριν την έναρξη των μαθημάτων με στόχο να ανατραπούν τα σχέδια για τμήματα με πάνω από 25 μαθητές.

Κρίθηκε από όλους ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση, διαμορφώνονται πραγματικοί όροι συμμαχίας, συντονισμού και κοινής αγωνιστικής δράσης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των μαθητών και των γονιών.

Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε νέα διευρυμένη σύσκεψη την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη, 6 μμ, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, για να συζητηθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης, όπου καλούνται:

οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου, το Συντονιστικό των Ωρομισθίων, η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, σύλλογοι και ενώσεις Γονέων του λεκανοπεδίου

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan