Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ψήφισμα αλληλεγγύης της ΠΕΑΕ για τους συλληφθέντες στη διαδήλωση στις 6/12/2010 στα Χανιά

Η Π.Ε.Α.Ε καταγγέλλει την εκστρατεία τρομοκράτησης που έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση και την αστυνομία ενόψει των διαδηλώσεων στις 6 και 15 Δεκέμβρη. Μετά την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην πανελλαδική φοιτητική διαδήλωση την Πέμπτη 2/12, το πογκρόμ συνεχίζεται με κάθε μέσο.

Σήμερα 6 Δεκέμβρη στη μεγάλη διαδήλωση της νεολαίας και των εργαζομένων, 2 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις καταστολής δείχνουν την πολιτική τους ταύτιση με την κυβέρνηση της ΝΔ. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας έγιναν πορείες, οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής. Αύριο άλλωστε θα μιλήσει ο Στρος Καν -επικεφαλής του ΔΝΤ- ως άλλος πρωθυπουργός στο ελληνικό κοινοβούλιο και η κυβέρνηση ήθελε μια εικόνα κοινωνικής ειρήνης και όχι αντίστασης του ελληνικού λαού. Η ασύδοτη προσπάθεια τρομοκράτησης της αστυνομίας εφαρμόστηκε και στα Χανιά. Έγιναν 8 προσαγωγές και τρείς συλλήψεις, δύο μαθητών και ενός αδιόριστου εκπαιδευτικού, του Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών του παραρτήματος Χανίων. Οι συλλήψεις φυσικά βασίζονται σε ανυπόστατες κατηγορίες για καταστροφή αυτοκινήτων και μαγαζιών και άλλες πλήρως ψευδείς κατηγορίες!! Τα μέλη του συλλόγου που ήταν μπροστά την ώρα της σύλληψης επιβεβαιώνουν το ανυπόστατο των κατηγοριών.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η πολιτική της δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί, ξέρει καλά ότι το μνημόνιο, το ΔΝΤ και η ΕΕ είναι πλέον αποκρουστικά μπροστά στα μάτια του λαού. Για αυτό ο μόνος τρόπος να συνεχίσει την πολιτική της είναι η βία, η τρομοκρατία και η καλλιέργεια της υποταγής. Γι’ αυτό και έχει επιδοθεί σε ένα όργιο τρομοκρατίας, ξύλου, συλλήψεων, κατασκευής ψευδών κατηγοριών. Η κυβέρνηση πρωτοστατεί στην ποινικοποίηση αγώνων, συνδικαλιστών που δεν αποτελούν τσιράκια της, που δεν έχουν ως μέλημά τους την εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης.

Έχουμε όμως και εμεις να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στην τρόικα:

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΝE. Το δίκιο του αγώνα είναι μαζί μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και συλληφθέντων με πλήρη απαλλαγή από τις ανυπόστατες κατηγορίες.

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan