Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας

H Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και το Συντονιστικό Ωρομίσθιων Αναπληρωτών δηλώνουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες που βρίσκονται σε απεργία πείνας στο κτήριο της Νομικής. Καταγγέλλουμε δε τις προσπάθειες τόσο των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης όσο και των «εθνοσωτήρων» βουλευτών που έσπευσαν να παραπληροφορήσουν, να λασπολογήσουν και να σχεδιάσουν μια καλοστημένη παράσταση με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου.

Τα κροκοδείλια δάκρυα της Διαμαντοπούλου, της Ντόρας και του Σαμαρά περί ανθρωπισμού τα είδαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια… όταν οι μετανάστες –ανασφάλιστοι, απλήρωτοι τις περισσότερες φορές, καταδικασμένοι σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης– δούλευαν στα εργοτάξια των Ολυμπιακών Αγώνων, στους εργολάβους καθαριότητας στα δημόσιες υπηρεσίες, όταν τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονταν και εκείνοι τηρούσαν σιγή ιχθύος. Τα είδαμε στους εξευτελιστικούς αντεργατικούς αντιασφαλιστικούς νόμους που ψήφισαν, αναγκάζοντας όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και ξένους, στην εξαθλίωση. Τα βλέπουμε στον φράχτη του Έβρου και στη Frontex.

Όσο για το άσυλο, θυμίζουμε σε όλους όσους προσπαθούν να το «προασπίσουν» κα να το μεταλλάξουν ότι το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό ως χώρος εκδήλωσης και προστασίας των κοινωνικών αγώνων. Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών είναι το ύστατο όπλο που έχουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και με στοιχειώδη δικαιώματα. Ο χώρος του ασύλου και το πανεπιστήμιο οφείλει να είναι φιλόξενος και αλληλέγγυος. Η στάση του Πρύτανη είναι τουλάχιστον απαράδεκτη… αλλά τι να περιμένει κανείς από εκείνον που ακόμα και στο ψηφοδέλτιό του είχε καθηγητές συνεργάτες της χούντας. Η δε Υπουργός Παιδείας μάλλον ψάχνει τρόπο να μετατοπίσει τη συζήτηση μακριά από τα καταστροφικά της σχέδια για τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Και φυσικά τα «παπαγαλάκια» των τηλεπαραθύρων ακολουθούν την πάγια τακτική που τους προσφέρει οικονομικές απολαβές και «μπράβο» από τα πραγματικά αφεντικά τους. Άλλωστε κάπως έπρεπε να αποκρύψουν τις ειδήσεις για απολύσεις, για νέα αντεργατικά μέτρα, για παραβίαση ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, την γκάφα των προηγούμενων ημερών με τις δηλώσεις Σόμπολου και την αποκάλυψη της σχέσης τους με την ασφάλεια.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, τους μαθητές μας, τους γονείς να στηρίξουμε όλοι μαζί τον αγώνα των μεταναστών, να πορευθούμε όλοι μαζί ενάντια σε όσους παραβιάζουν τη ζωή μας, καταργούν τα δικαιώματά μας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan