Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Την Τρίτη 22/2 και την Τετάρτη 23/2 Απεργούμε!

Γιατί οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των σχολείων, οι 30 μαθητές ανά τάξη, τα νέα αναλυτικά προγράμματα δεν είναι δική μας επιθυμία, αλλά απόφαση αυτών που θέλουν τους μαθητές εκτός σχολείου και το δημόσιο σχολείο διαλυμένο.

Γιατί ο απλήρωτος και ελαστικά εργαζόμενος εκπαιδευτικός, ο εκπαιδευτικός που ζει στην εργασιακή ανασφάλεια και με τον διαρκή κίνδυνο της απόλυσης, ο εκπαιδευτικός όμηρος της αξιολόγησης χωρίς καμία παιδαγωγική ελευθερία δεν είναι ο εκπαιδευτικός που εμείς θέλουμε

Γιατί το σχολείο της αγοράς και της αμάθειας, με τους γονείς να αναγκάζονται να βάζουν ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη δεν είναι ένα σχολείο αντίστοιχο των αναγκών των μαθητών δεν είναι το σχολείο των απαιτήσεων μας.

Γιατί η διάλυση των κοινωνικών παροχών, η διάλυση της υγείας, των συγκοινωνιών, της εκπαίδευσης δεν είναι για το δικός μας όφελος.

Γιατί το ΔΝΤ, το Μνημόνιο, την Τρόικα δεν τη διαλέξαμε εμείς, αλλά οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές

Την Τρίτη και την Τετάρτη απεργούμε γιατί ξέρουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Μόνο εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε, προτάσσοντας το δίκαιο των αναγκών μας. Απεργούμε για να μπορούμε να κοιτάμε τους μαθητές μας στα μάτια, για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο, δωρεάν σχολείο, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Η μάχη αυτή είναι δύσκολη, αλλά θα τη δώσουμε όλοι μαζί και για αυτό θα την κερδίσουμε. Γιατί χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δε δόθηκαν.

Λέμε όχι

· Στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, στις συγχωνεύσεις και στα κλεισίματα σχολείων

· Στην ελαστική και απλήρωτη εργασία, στις περικοπές μισθών, επιδομάτων και συντάξεων

· Στη κατάργηση των κοινωνικών παροχών και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, και των συγκοινωνιών

Ας ξεσηκωθούμε

Όλοι και όλες στην πανεκπαιδευτική πορεία την Τρίτη, 22/2, 11π.μ. στα Προπύλαια και την Τετάρτη, 23/2, στην πανεργατική πορεία, 11π.μ., στο Μουσείο (Πατησίων)

Χανιά, 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Πάτρα,1030π.μ. στο εργατικό κέντρο
Ιωάννινα, 1030π.μ. στο εργατικό κέντρο
Θεσσαλονίκη, 930π.μ. στην Καμάρα
Ηράκλειο,930π.μ. στην πλ. Ελευθερίας

Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Συντονιστικό Ωρομίσθιων Αναπληρωτών


 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan