Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ζ ΕΛΜΕ-Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. "Μ.Παπαμαύρς"-Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης

Καλούμε

καθηγητές, δάσκαλους, γονείς , μαθητές και όλους τους Ηλιουπολίτες την Τρίτη 1 Μάρτη ώρα 17 :30 στην πλατεία Κανάρια σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο, ενάντια στην απόφαση – παρωδία του Δημάρχου υπέρ των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων της πόλης μας. Απόφαση μέσα από ένα Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες και έχοντας απέναντί του γονείς και πολίτες του Δήμου μας, εκπαιδευτικούς και παιδιά, που απλά ‘’εγωκεντρικά’’ αγνόησε.

Τα Δ. Σ .

EΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ηλιούπολη 24/2/2011

Με ένα Δημοτικό Συμβούλιο – που ποτέ δεν ξεκίνησε και ποτέ δεν τελείωσε - και μια απόφαση – που ποτέ δεν πάρθηκε- επέλεξε η Δημοτική Αρχή να τιμήσει το φετινό Καρναβάλι.

Eνα Δημοτικό Συμβούλιο όπου δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες και οι δημοτικοί του σύμβουλοι , ¨μοιραίοι κι άβουλοι συνάμα¨, έδωσαν μαθήματα δημοκρατίας στα παιδιά μας, προσερχόμενοι ένας ένας – σαν τους κλέφτες - στο καμαράκι των πρακτικών, για να ¨υπογράψουν¨ για μια προειλημμένη απόφαση, που δεν είχαν το σθένος να θέσουν σε δημοκρατικό διάλογο και ήταν αντίθετη με την πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ένα Δημοτικό συμβούλιο γεμάτο παιδιά, γονείς , εκπαιδευτικούς που προέτρεπαν να μην γίνει το Συμβούλιο και Δημοτικές παρατάξεις που το θεώρησαν -και σωστά- ότι δεν ξεκίνησε.

Ο κ. Δήμαρχος μετά από 10λεπτη διακοπή [που κράτησε 1 ώρα], ανακοίνωσε ότι η απόφαση…..πάρθηκε, αγνοώντας τις απόψεις και αγωνίες των πολιτών, οι οποίοι -παρά το τι πιστεύει ο ίδιος- εκπροσωπούσαν την παράταξη…. των΄΄ γονέων΄΄ Επιπλέον δήλωσε ΄΄υπερήφανος΄΄που είναι ο μόνος Δήμαρχος που αποδέχεται τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων

Κανένας πολίτης δεν μπορεί να δεχθεί, όχι την απόφαση ενός Δημοτικού συμβουλίου, αλλά τον τρόπο που επιβλήθηκε, καταπατώντας το δικαίωμά του να έχει άποψη, να την παραθέτει, να τη στηρίζει ή όχι - όποια απόφαση λαμβάνεται γι’αυτόν και τα παιδιά του-

Εκπροσωπούμε τους πολίτες γονείς [ εκλεγμένοι από τους ίδιους ] και υποκινούμαστε μόνο από αυτούς.

Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής βεβαιώνοντας όλους, πως ο δικός μας αγώνας ενάντια σ΄ όλους όσους επιβουλεύονται το δημόσιο σχολείο και την μόρφωση των παιδιών μας μόλις ξεκίνησε…

Όσοι θεωρούν ότι τέτοιου είδους πραξικοπήματα μπορούν να αποθαρρύνουν τους πολίτες, δηλώνουμε ότι όχι μόνο πλανώνται, αλλά και πως θα τους βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους ….

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Τασούλας Μιχάλης Γαβριελάτου Κώτη Έλενα
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan