Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών και την κατάληψη του Υπουργείου Υγείας

Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της τρόικας έχει εξαπολύσει μία ατέρμονη επίθεση στις κοινωνικές παροχές, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία, οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν τεθεί στο στόχαστρο με μόνο σκοπό την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα τους και τη μετατροπή τους σε ιδιωτικές εταιρείες κερδοφόρες για τους ιδιοκτήτες και όχι για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. Η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, η ελαστική εργασία και η ανεργία δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων. Όσο κι αν προσπαθούν κυβέρνηση και ΜΜΜ να μας πείσουν για τους υπέρογκους μισθούς εκπαιδευτικών, γιατρών, οδηγών, όσο κι αν λασπολογούν καθημερινά τους απεργούς, όσο κι αν προσπαθούν να σκορπίσουν τη διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων δε θα τα καταφέρουν! Γιατί εμείς γνωρίζουμε πραγματικά τι συμβαίνει στο σχολείο, στο νοσοκομείο, στο λεωφορείο. Αγωνιζόμαστε μαζί με το σύνολο των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τα κοινά μας δικαιώματα και τις κοινές μας ανάγκες.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των γιατρών, στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας. Η εργασιακή ισοπέδωση γιατρών και φαρμακοποιών σημαίνει ιδιωτική υγεία, σημαίνει ανύπαρκτες υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους των ταμείων. Το νέο νομοσχέδιο για την υγεία διαλύει την πρωτοβάθμια περίθαλψη, κλείνει νοσοκομεία, καθιερώνει την πληρωμή στα "δημόσια" νοσοκομεία, κάνει πιο ακριβή την υγεία για κάθε ασφαλισμένο.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα

Να σταματήσει τώρα το έγκλημα των περικοπών στα υλικά των νοσοκομείων, στα φάρμακα των ασφαλισμένων, στις εφημερίες των γιατρών και να καταργηθεί το πάγωμα των διορισμών στην υγεία. Η δημόσια υγεία έχει ανάγκη από προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, έχει ανάγκη ίδρυσης νοσοκομείων και κέντρων υγείας, έχει ανάγκη υλικοτεχνικής υποδομής, έχει ανάγκη χρηματοδότησης και όχι περικοπών.

Όλοι στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών.

ο αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία , είναι αγώνας όλων μας.

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan