Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 14-3-11, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΖΕΦΥΡΙΟΥ, ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ 14.3.2011

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ,

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,

ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Στα πλαίσια της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνουμε σύλλογοι εκπαιδευτικών και ενώσεις γονέων της περιοχής μας για τα διογκωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολειά μας ζητάμε:

· Η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να καλύψει άμεσα τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων: Δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια έχουν μείνει επανειλημμένα χωρίς θέρμανση, στερούνται βασικών υλικών (π.χ. χαρτική ύλη, υλικά καθαριότητας δεν υπάρχουν ή αποστέλλονται στα σχολειά με μεγάλη καθυστέρηση) ενώ δε γίνεται καμία επισκευή σε μηχανήματα (φωτοτυπικά, fax). Τα προβλήματα αυτά έχουν δημιουργήσει σοβαρά θέματα στη λειτουργία των σχολείων καθώς αφορούν στη θέρμανση, στην καθαριότητα αλλά και στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών που σχετίζονται με τη μαθησιακή διαδικασία των παιδιών και μαθητών μας. Σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικοί καλούνται να καλύψουν ανάγκες των σχολείων, αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο δεν αποτελεί δημόσια εκπαίδευση! Ζητάμε ο δήμος να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του.

· Το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση που να αντιτάσσεται στην κατάργηση της Α΄ λυκειακής τάξης του εσπερινού γυμνασίου (υπάρχει πρόταση κατάργησης του υπουργείου). Ζητάμε η δημοτική αρχή να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση και να διαφοροποιήσει τη θέση της από αυτήν του υπουργείου που προβαίνει σε συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων οδηγώντας στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

· Η δημοτική αρχή να εξασφαλίσει άμεσα χώρους για την ανέγερση 3 νηπιαγωγείων, 3 δημοτικών και 1 λυκείου στην περιοχή των Άνω Λιοσίων και 1 νηπιαγωγείου και 1 δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Ζεφυρίου. Οι συνθήκες που βιώνουν τα σχολειά μας ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι απαράδεκτες (αίθουσες προκάτ, διάλυση όλων των σχολικών υποδομών – βιβλιοθήκες, εργαστήρια, αίθουσες εκδηλώσεων- καθώς έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας, υπεράριθμα τμήματα), ενώ δεκάδες προνήπια μένουν κάθε χρόνο εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου. Ζητάμε από το δήμο όχι μόνο να εξασφαλίσει τους αναγκαίους χώρους αλλά να πιέσει και το υπουργείο για την ίδρυση νέων σχολείων. Στην περιοχή μας δεν μπορούμε να ζητωκραυγάζουμε πως δεν έγιναν συγχωνεύσεις σχολείων. Στη πρωτοβάθμια λειτουργούμε χρόνια τώρα σα να έχουμε συγχωνευμένα σχολειά και το υπουργείο τα τελευταία 3 χρόνια απορρίπτει την ίδρυση νέων σχολείων. Περιμένουμε ο δήμος να αντιταχθεί σε τέτοιες πολιτικές επιλογές.

· Όλα τα σχολεία να κτιστούν αποκλειστικά με χρήματα του δημοσίου. Δε θα ανεχθούμε κανένα χορηγό που να μετατρέπει το δημόσιο σχολείο σε επιχείρηση προς εκμετάλλευση με την πολιτική των ΣΔΙΤ.

· Η δημοτική αρχή να παραδώσει το κτίριο του λυκείου Φυλής που τα τελευταία χρόνια εξυπηρετεί ανάγκες του δήμου αντί να στεγάζει το λύκειο. Όμως το κτίριο είναι σχολικό και πρέπει να καλύψει τις κτιριακές ανάγκες του λυκείου.

· Η δημοτική αρχή να μη δεχθεί καμία κατάργηση ή συγχώνευση τμήματος. Αυτά πρέπει να λειτουργήσουν με ανώτατο όριο μαθητών τους 25, αλλά και όλα τα τμήματα στην τεχνική εκπαίδευση ανεξάρτητα του αριθμού μαθητών. Να διατηρηθούν τα ολιγομελή τμήματα σε σχολεία με πλειοψηφία roma μαθητές, αλλά και να δημιουργηθούν όπου δεν υπάρχουν, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία σχετικά με τη φοίτηση roma μαθητών.

Θεωρούμε ότι η διασφάλιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας πρέπει να είναι προτεραιότητα κάθε δημοτικής αρχής. Εμείς, ως εκπαιδευτικοί και γονείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να διασφαλίσουμε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για τα παιδιά και τους μαθητές μας. Η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, όπως και κάθε δημοτική παράταξη πρέπει να αποδείξουν και έμπρακτα όσα διακηρύσσουν. Το φθηνό σχολειό, των στοιβαγμένων μαθητών, το σχολειό των χορηγών και των γονιών που αναλαμβάνουν τα έξοδα συντήρησής του, είναι το σχολείο στο οποίο θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο αγωνιζόμενοι για:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ &

ΕΝΙΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σας καλούμε να πάρετε θέση!!!

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan