Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση Τετάρτη 24 Αυγούστου, 12.00 στα Προπύλαια

Η επίθεση στην δημόσια εκπαίδευση είναι συνολική και αδυσώπητη. Λίγες βδομάδες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους και η υπόσχεση "πρώτα ο μαθητής" γίνεται πράξη... Τα σχολεία θα ανοίξουν τις πόρτες τους. Βιβλία δε θα υπάρχουν, εκπαιδευτικοί δε θα υπάρχουν, υλικοτεχνική υποδομή δε θα υπάρχει, αλλά ο μαθητής θα μπει πρώτος μέσα στο σχολείο και μάλλον θα είναι και μόνος του!
Στο ίδιο μήκος κύματος περικοπών και τα δημόσια πανεπιστήμια. Το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση θεσμοθετεί το πανεπιστήμιο της υποχρηματοδότησης, των εξατομικευμένων και κουρελόχαρτων πτυχίων, της περαιτέρω εντατικοποίησης και πειθάρχησης.
Η μάχη για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για όλους δεν είναι μία μάχη που μπορεί κανείς να τη δώσει μόνος από το δικό του μετερίζι... Είναι υπόθεση του συνόλου των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των φοιτητών και των αποφοίτων, των γονιών, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.
Η Παναλλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καλεί στο συλλαλητήριο την Τετάρτη,24Αυγούστου, 12στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan