Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Όλοι και όλες στον 3ήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στη μεγαλειώδη πορεία της 17ης Νοέμβρη. Να γίνει η οργή μας ποτάμι που θα τους πνίξει.


Ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου με κορυφαία ημέρα τη 17η Νοέμβρη δεν είναι μία απλή επέτειος. 38 χρόνια το τριήμερο του Πολυτεχνείου φαντάζει επίκαιρο και ο καθένας μπορεί αναγνωρίσει τον εαυτό του μέσα στο βασικό σύνθημα του Νοέμβρη για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 38 χρόνια μετά το σύνθημα αυτό δεν περιμένει τον Νοέμβρη για να ακουστεί. Ακούστηκε στις πλατείες κάθε πόλης αυτής της χώρας, είναι κεντρικό σύνθημα σε κάθε απεργία, συνταράσσει κάθε κινητοποίηση εργαζόμενων και νεολαίας. Γιατί σήμερα, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν καταβαραθρωθεί, όταν η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, όταν ο κόσμος ψάχνει τα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί, όταν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλείνουν, όταν η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση βάλλεται από παντού, όταν βιώνουμε την καταστολή στη δουλειά, στο δρόμο, στην απεργία, όταν η χώρα κυβερνάται από μία μη εκλεγμένη κυβέρνηση συνεργασίας αυτών που την ξεπουλάν στις τράπεζες, αυτών που αναβιώνουν τον αγκυλωτό σταυρό, αυτών που αποτελούν συνέχεια των δολοφόνων των αγωνιστών του ’73, του ’80 κ.ο.κ., το ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν είναι σύνθημα του παρελθόντος, αλλά ανάγκη του παρόντος


Κι αν απέναντι στη μαύρη εφταετία την ελπίδα γέννησαν οι καθημερινοί αγώνες τόσων ανθρώπων που αψήφησαν τα ξερονήσια και τα κρατητήρια, αν τη νίκη έφεραν οι αγώνες των φοιτητών που αγκαλιάστηκαν από όλον τον λαό, η αναλογία στο σήμερα δεν είναι δύσκολο να γίνει… Απέναντι στη βαρβαρότητα των πολιτικών της Τρόικα και των δανειακών συμβάσεων την ελπίδα γεννούν οι εκατοντάδες χιλιάδες που όλο το προηγούμενο διάστημα ξεχύθηκαν στους δρόμους, που έβαλαν αναχώματα στην αντιλαϊκή πολιτική με τις μεγάλες απεργίες και τις καταλήψεις, με τα δίκτυα συλλογικής αυτοοργάνωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Τη νίκη θα τη δώσει, λοιπόν, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός! Παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στο νέο πραξικόπημα, στη νέα κυβέρνηση κοινωνικής καταστροφής, ενάντια στο χρέος τους, τις τράπεζές τους και τις συμφωνίες τους.

Ο δρόμος είναι δικός μας, η νίκη είναι στο χέρι μας.

( την Πέμπτη προσυγκέντρωση 3μ.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος στο πανό του συντονισμού Π.Ε.-ΕΛΜΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan