Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Είμαστε οι 1.800 διοριστέοι, μέσω ΑΣΕΠ και μέσω προϋπηρεσίας (40%) που εδώ και 3 χρόνια παραμένουμε αδιόριστοι. Με τη μεταβατική περίοδο να παρατείνεται από το υπουργείο επ’ αόριστον, είναι άγνωστο το πότε και αν θα διοριστούμε. Οι πιο «τυχεροί» από εμάς καταλήγουμε να οργώνουμε τη χώρα ως αναπληρωτές - ωρομίσθιοι, αποδεχόμενοι τον εκβιασμό του υπουργείου, μια και η άρνησή μας συνεπάγεται διετή αποκλεισμό. Οι πιο άτυχοι παραμένουμε στην ανεργία και στην αβεβαιότητα, αδυνατώντας να ορίσουμε στοιχειωδώς τη ζωή μας. Μαζί μας είναι και οι 1.500 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των κατηγοριών 24μηνου και 30μηνου, που «θα απορροφηθούν σύμφωνα με το υπουργείο με βάση τις ανάγκες των σχολείων» (υπουργείο παιδείας), άρα συνολικά φτάνουμε στους 3.300.
Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε που η κυβέρνηση όφειλε να μας έχει διορίσει. Αφού όλο αυτό το διάστημα ζήσαμε την εργασιακή περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο για λίγες ώρες, την ανασφάλεια αν θα έχουμε δουλειά και την επόμενη σχολική χρονιά, αν θα εξασφαλίσουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις αμοιβές ψίχουλα, που δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη, τον εφιάλτη που λέγεται ανεργία, σήμερα μας λένε ότι τίποτα δεν μας εξασφαλίζει το δικαίωμά μας στο μόνιμο διορισμό. Μας πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Θυσιάζουν το δικαίωμα μας στη μόνιμη δουλειά για να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζιτών, την Ε.Ε., το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αυτό είναι το μέλλον που θέλουν για εμάς τόσο η τωρινή κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, όσο και οι προηγούμενες. Βασικό συστατικό του «νέου σχολείου της αγοράς» και των χορηγών είναι εκπαιδευτικοί χωρίς δικαιώματα, υποαπασχολούμενοι, φτηνοί, με σκυμμένο το κεφάλι. Γι’ αυτό αυξάνουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης στην εκπαίδευση (ΑΜΩ, ΑΚΩ, ωρομίσθιοι, ΕΣΠΑ), την ίδια ώρα που εμείς πετιόμαστε κυριολεκτικά στα σκουπίδια!
Την ίδια στιγμή, το σχολικό έτος ξεκινάει με λιγότερα σχολεία, λόγω συγχωνεύσεων, (ενώ ετοιμάζονται και άλλες), συμπτύξεις τμημάτων, κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, τεράστια μείωση των δαπανών για την στοιχειώδη λειτουργία τους (ακόμα και για πετρέλαιο), καθώς και μη διανομή βιβλίων. Για τους εκπαιδευτικούς το «πακέτο μέτρων» περιελάμβανε νέο μισθολόγιο «πείνας», με εισαγωγικό μισθό 680€ (όπως και για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους), που θα συνδέεται και με την «αξιολόγησή» τους.
Ειδικά όσον αφορά στους διορισμούς, η κατρακύλα από τους 8.000 διορισμούς του 2008 στους 546 του 2011 (ενώ οι συνταξιοδοτήσεις μόνο είναι περίπου 12.000), συνιστά απόλυτη απαξίωση της εκπαίδευσης, αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών. Οι ανάγκες όμως της εκπαίδευσης δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.
Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, που μας στερεί το δικαίωμά μας στη μόνιμη δουλειά, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους, χωρίς δικαιώματα.
Καταθέτουμε αυτό το ψήφισμα στα Δ.Σ. και στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων. Ζητάμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη. Ένας για όλους και όλοι για έναν.
Διεκδικούμε:
Μόνιμη και Σταθερή Δουλεία για όλους.
 Άμεσους Διορισμούς όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών, όλων των κατηγοριών.
 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Κατάργηση του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου. Αρνούμαστε να εργαστούμε με μισθούς πείνας!
 Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας, αναπληρωτές ωρομίσθιοι. Όχι στην άρση της μονιμότητας.
 Να αρθεί το κλείσιμο σχολείων / ειδικοτήτων – να καταργηθούν οι συμπτύξεις τμημάτων. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan