Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

H Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Την Παρασκευή 1 Ιούνη, μετά από πολλές συναντήσεις με τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και τον ΣΕΦΚ, η διεύθυνση των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ανακοίνωσε στους καθηγητές ότι θα διακόψει την λειτουργία των 3 φροντιστηρίων, στα οποία εργάζονται, με αιτιολογία τη «μη βιωσιμότητά τους» και το «κακό κλίμα» που έχει διαμορφωθεί «εξαιτίας της δράσης της ΓΣ των εργαζομένων»! Πίσω από την επιλογή αυτή βρίσκεται η άρνηση της εργοδοσίας να λειτουργήσει τα φροντιστήρια, χωρίς να εφαρμόσει μειώσεις μισθών. Επίσης, η εργοδοσία χρωστάει στους εργαζομένους τα δεδουλευμένα από τον Μάρτη. Είναι ο δεύτερος χρόνος που επιδιώκει να προχωρήσει σε τέτοια μέτρα, ενώ πέρυσι τα σχέδια της ανατράπηκαν από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων που συγκροτήθηκε στο χώρο εργασίας και έδωσε νικηφόρα τη μάχη για τη υπεράσπιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά και για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που απολύθηκαν για συνδικαλιστικούς και εκδικητικούς λόγους.

Φέτος η επίθεση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι είναι πολύ μεγαλύτερη: η εργοδοσία αποφασίζει να πετάξει στο δρόμο καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, ανακοινώνοντας το κλείσιμο των φροντιστηρίων σε Δάφνη, Ηλιούπολη και Άλιμο, ενώ έντεχνα αφήνει ανοικτό τον εκβιασμό ότι ο μόνος τρόπος, για να συνεχίσουν τα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και την επόμενη χρονιά, είναι η υποταγή των εργαζομένων στα μέτρα καταστροφής των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι σπουδών των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – στενοί συνεργάτες των μετόχων και ιδιοκτητών– για να καταφέρουν το τελικό χτύπημα στην ενοχλητική ΓΣ των αγωνιζόμενων καθηγητών, πληροφορούν τους μαθητές ότι τα ΕΝΕΚΑ κλείνουν και τους καλούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην νέα επιχείρηση που ανοίγουν στις περιοχές Δάφνης και Ηλιούπολης!
Ο εκβιασμός τους και οι μεθοδεύσεις τους δεν πρέπει και δεν θα περάσουν!

Ο συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με την αμέριστη στήριξη του Σωματείου τους, του ΣΕΦΚ, είναι αγώνας για την αξιοπρεπή ζωή, αγώνας ενάντια στη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων που θέλουν να επιβάλουν το μνημόνιο, η τρόικα και τα αφεντικά, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, είναι αγώνας που χρειάζεται να στηριχτεί από όλο το εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο
ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9.30 ΠΜ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan