Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Προσλήψεων στα σχολεία Ε.Α.Ε.Π. συνέχεια...



Μετά τα όσα συνέβησαν και γράφτηκαν για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών θεατρικής αγωγής στα σχολεία με Ε.Α.Ε.Π. αξίζει κανείς να παρατηρήσει και να βγάλει συμπεράσματα για το πού πηγαίνει η κατάσταση και για τις προσλήψεις της ΠΕ08 στα ίδια σχολεία. Αν και τα σχολεία αυτά, λοιπόν, είναι συγκεκριμένα, ο παραλογισμός του να δουλεύουν και σε αυτά ειδικότητες μόνο ως αναπληρωτές και όχι ως μόνιμοι συνεχίζεται, ενώ ο αριθμός των προσλήψεων που έγιναν στην ά φάση είναι τραγικά μικρός… 1 άτομο στην Ά Θεσσαλονίκης, 2 στη ΄Β, κανείς στη ΄Δ κ.ο.κ.
Φυσικά τα κενά υπάρχουν, όπως άλλωστε υπήρχαν κάθε χρονιά, απλώς δεν καλύπτονται. Το Υπουργείο στα τηλέφωνα κατηγορεί τις διευθύνσεις που έβγαλαν λανθασμένα στοιχεία, οι δε διευθύνσεις είτε υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού είτε οι προϊστάμενοί τους ως γνήσια παιδιά ενός συγκεκριμένου συστήματος προτίθενται να εφαρμόσουν πλήρως την πολιτική που καταστρέφει το δημόσιο σχολείο και δηλώνουν ευθαρσώς ότι πρόκειται να προσλάβουν Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου. Γιατί μία πολιτική χωρίς άξιους εφαρμοστές προφανώς και δε θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Οκτώβρης από Δευτέρα και τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, οι συνάδελφοι χωρίς δουλειά, το Υπουργείο να τρίβει τα χεράκια του που οι «ανθρωπομήνες» των 7μηνων συμβάσεων φαίνεται να βγαίνουν στους υπολογισμούς κ.λπ.
Και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι τόσο οι συνάδελφοι της ΠΕ08 όσο και όλοι όσοι εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν στα σχολεία αυτά είναι μέσω ΕΣΠΑ… Ευρωπαϊκά προγράμματα για καινοτόμες δράσεις που πολλές συζητήσεις έχουν προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικοί που τον πρώτο χρόνο τους πέταξε το Υπουργείο το καρότο της εργασίας σε μία εποχή που η ανεργία είχε αρχίσει να αυξάνεται ραγδαία και τώρα… αμφίβολες συνθήκες εργασίας, φήμες για καθυστέρηση έγκρισης χρηματοδότησης για κάποια προγράμματα κ.ο.κ. Ο βασιλιά είναι γυμνός και πλέον δε χρειάζονται τα μάτια ή ο αυθορμητισμός ενός παιδιού για να το παραδεχτεί. Είναι καταφανές σε όλους αυτό που συμβαίνει.
Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, οφείλουμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση μας για τον τρόπο με τον οποίο βγαίνουν τα κενά και οι προσλήψεις. Οι υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων έπρεπε να ολοκληρώνονται πριν από τις 30/6 κάθε χρόνου μαζί φυσικά με τους διορισμούς και τις τοποθετήσεις νεοδιόριστων και οι διευθύνσεις να μπορούν έτσι με το άνοιγμα των σχολείων να έχουν έτοιμα τα λειτουργικά κενά ώστε να γίνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών πριν από το άνοιγμα των σχολείων σε μία φάση. Επιπλέον, θέλουμε όλες οι λειτουργίες του σχολείου να χρηματοδοτούνται επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μέσω προγραμμάτων με ημερομηνίες λήξης, αντιδραστικούς και καταστροφικούς για το δημόσιο σχολείο κανονισμούς. Και βέβαια να υπενθυμίσουμε στο Υπουργείο ότι οι αναπληρωτές με πλήρες ωράριο (και όχι ωρομίσθιοι με άλλη φανέλα – ΑΜΩ) οφείλουν να καλύπτουν έκτακτες ανάγκες και όχι πάγιες. Τα κενά υπάρχουν και θα ήταν ακόμα περισσότερα αν το σχολείο λειτουργούσε όπως έπρεπε, άρα οφείλουν να γίνουν και διορισμοί.
Σε σχέση δε με τις προσλήψεις στα σχολεία με Ε.Α.Ε.Π.,  αν είχατε λίγη τσίπα που λέει και ο σοφός λαός θα έπρεπε ήδη να τις έχετε πάρει πίσω και να τις επαναλάβετε ορθά και για την ΠΕ08 και για την ΠΕ 32 και 18.41 και για το σύνολο των ειδικοτήτων που έχει υπάρξει πρόβλημα. Αλλά ποιος την έχασε για να τη βρείτε εσείς;;;;

Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
adioristoi.blogspot.gr/, panenadekp@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας: 6978286051
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan