Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!




Με διαρροές στον επίσημο τύπο και τη λογική «αποφασίζομεν και διατάζομεν» συγκυβέρνηση και Τρόικα συνδιαμορφώνουν και συναποφασίζουν το νέο τοπίο στην εκπαίδευση που βάζει την οριστική ταφόπλακα στο δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις express 1.500 σχολικών μονάδων, αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από περιφέρεια σε περιφέρεια και από νομό σε νομό με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο, αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Η νέα δέσμη μέτρων έρχεται να ολοκληρώσει το «νέο» φθηνό σχολείο των περικοπών και της ημιμάθειας, που οι μαθητές θα το εγκαταλείπουν μιας και θα πρέπει να διανύουν επί πληρωμή χιλιόμετρα για να μάθουν γράμματα και να πάρουν απολυτήριο λυκείου και οι εκπαιδευτικοί θα παραπαίουν μεταξύ μισθού πείνας, ανασφάλειας, χωρίς οργανική θέση και με το φόβο της απόλυσης. Σε μια κοινωνία στην οποία θα εργαζόμαστε για ένα πιάτο φαί (και αυτό όχι κάθε μέρα), χωρίς σίγουρη στέγη, φάρμακα, αξιοπρέπεια και προοπτική.

Το νέο μνημόνιο αφανίζει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς!
Ο υπολογισμός του Υπουργείου είναι σαφής και δεν επιτρέπει αυταπάτες και εφησυχασμό: 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωράμε στο δημόσιο σχολείο την ερχόμενη χρονιά. Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ύστερα από τόσα χρόνια σπουδών, αφού εξεταστήκαμε ανά διετία με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, εργαστήκαμε από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο κάθε χρονιά με μεράκι και αυταπάρνηση, αποτελέσαμε τη ραχοκοκαλιά του δημόσιου σχολείου, καθώς χωρίς εμάς θα υπολειτουργούσε, χάνουμε κάθε προοπτική εργασίας και πετιόμαστε στα αζήτητα της ιστορίας. Η φετινή εικόνα των ήδη πολλών άνεργων εκπαιδευτικών σε σχολεία που ακόμα δεν έχουν κανονικό πρόγραμμα και χάνονται πολύτιμες ώρες όλων των μαθημάτων φαντάζει όνειρο μπροστά σε αυτό που σχεδιάζουν για το επόμενο σχολικό έτος.

Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ! ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Τώρα που οι μάσκες πέφτουν και καθημερινά αποδεικνύεται ότι το βαρέλι των μέτρων δεν έχει πάτο ή θα αγωνιστούμε συλλογικά ή θα ηττηθούμε. Καμιά ατομική λύση δεν μπορεί να υπάρξει μπροστά σε τέτοιο οδοστρωτήρα. Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες είναι καιρός να πάρουν θέση μάχης και να πάψουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, προκηρύσσοντας ξέπνοες και χωρίς καμιά κλιμάκωση κινητοποιήσεις. Μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να οργανώσουμε αγώνα διαρκείας για τη ζωή, την εργασία, το σχολείο και τα παιδιά μας για να μην περάσει το νέο μνημόνιο της εκπαίδευσης. Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να διώξουμε χρέος-μνημόνια-Τρόικα.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ
Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. Κανένα σχολείο χωρίς βιβλία, δωρεάν μεταφορά μαθητών και θέρμανση. Ριζική μείωση των μαθητών ανά τμήμα για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα. Ολόπλευρη μόρφωση με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία.

ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με μαζικούς διορισμούς.

Γιατί θέλουμε ένα πραγματικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο ανοιχτό σε όλη την κοινωνία και όχι ένα σχολείο που υπολειτουργεί και καθόλου τυχαία αφήνει τα παιδιά μας αμόρφωτα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristoi.blogspot.gr, panenadekp@gmail.com, 6978286051
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan