Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 30/1: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    
                                                                                                                                Αθήνα, 22-1-2013

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Κινητοποίηση των συλλόγων Π.Ε.-ΕΛΜΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και του συντονιστικού ωρομισθίων-αναπληρωτών την Τετάρτη 30/1, στις 12.00, στο Υπουργείο Παιδείας, για την εγκύκλιο για τις άδειες, την αδιοριστία, τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των αναπληρωτών

Δε χωράει αμφιβολία ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πυροβολεί όλο το λαό και τους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα έχει βάλει στο στόχαστρο με ιδιαίτερα κυνικό τρόπο τους νέους «εργαζόμενους». Η εργασιακή ομηρία, οι μισθοί εξαθλίωσης, η καταπάτηση κάθε έννοιας δικαιώματος, οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και ο τραγικά μικρός αριθμός προσλήψεων για την επόμενη χρονιά, η τελευταία εγκύκλιος για τις άδειες, είναι ορισμένα μόνο στιγμιότυπα από την επίθεση που δέχεται η νέα και ο νέος εκπαιδευτικός αναπληρωτής και μόνιμος.

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών

Χιλιάδες σχολεία είτε υπολειτουργούν είτε παραποιούν με τις υποδείξεις του Υπουργείου το αναλυτικό πρόγραμμα και την εκπαιδευτική νομοθεσία είτε στοιβάζουν τους μαθητές τους και συμπτύσσουν άρον-άρον  τμήματα. Το σχολείο της αναλγησίας, των περικοπών και της ημιμάθειας, το σχολείο του ΔΝΤ και των μνημονίων, σε όλο του το μεγαλείο. Κι όμως το υπουργείο δηλώνει ανερυθρίαστα ότι οι πιστώσεις τελείωσαν για τη φετινή χρονιά!!!

Να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας
για τις αναρρωτικές άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας, αρχίζοντας από τους ελαστικά εργαζομένους εκπαιδευτικούς, επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου το δικαίωμα της αναρρωτικής άδειας και να ποινικοποιήσει την ασθένεια και την κύηση. Με το πρόσχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής νομοθετεί το διαρκή φόβο της απόλυσης σε περίπτωση που διανοηθούμε να αρρωστήσουμε.

Καμία αύξηση του ωραρίου-Όχι στην αξιολόγηση που χειραγωγεί, υποτάσσει, απολύει

Η αύξηση του ωραρίου συνεπάγεται απίστευτο φόρτο για τους μόνιμους, αδιοριστία για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, ύστερα από χρόνια ανασφάλειας και περιπλάνησης, ντόμινο υπεραριθμιών και απολύσεις. Η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε απολύσεις και χειραγώγηση, ενώ ενοχοποιεί τον εκπαιδευτικό για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ο κυνισμός του Υπουργείου δεν πρέπει να μείνει αναπάντητος. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις πανελλαδικά, να αναγκάσουμε το Υπουργείο να αποσύρει την εγκύκλιο της ντροπής για τις αναρρωτικές μας άδειες και να τεθεί προ των ευθυνών του για τα κενά στα σχολεία. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, ήρθε η ώρα που το ποτήρι ξεχείλισε.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων εκπαιδευτικών και το συντονιστικό ωρομισθίων-αναπληρωτών την
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/1, 12:00, στα γραφεία της ΔΟΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΙΣ 30/1 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, 12:00

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 31/1, στις 6.30 μ.μ. στο 39ο-141ο Δ.Σ. (Τσούντα και Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου)
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan