Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Β΄ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



     Η αναπληρώτρια συνάδελφός μας Δίγκα Λουλούδα διώκεται ποινικά εξαιτίας του ότι τη σχολική χρονιά 2008-2009 ενώ δούλευε ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τέσσερις ώρες την εβδομάδα, εργαζόταν παράλληλα και σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, κάτι το οποίο για πρώτη φορά εκείνη τη χρονιά απαγορευόταν μέσω της εγκυκλίου για την Π.Δ.Σ.
 
     Αναγνωρίζουμε την αμέλεια της συναδέλφου να μην έχει διαβάσει ενδελεχώς την εγκύκλιο της Π.Δ.Σ. η οποία τη συγκεκριμένη χρονιά αριθμούσε τις 20 σελίδες.    Στηρίζουμε, όμως, τον αγώνα που δίνει και ζητάμε την απαλλαγή της, γιατί αδυνατούμε να κατανοήσουμε και πόσο μάλλον να υιοθετήσουμε την άποψη ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει δουλεύοντας 4 ώρες την εβδομάδα (περίπου 120 ευρώ το μήνα) και μάλιστα όταν αυτά τα χρήματα τα λαμβάνει αρκετούς μήνες αργότερα. Εξάλλου, εν μέρει την αναγνώριση τις αδυναμίας αυτής την αναγνώριζε και η Υπηρεσία έως και το σχολικό έτος 2007/2008, δημιουργώντας στους συναδέλφους μας μια παγιωμένη αντίληψη για τους περιορισμούς απασχόλησής τους.
 
     Ζητούμε την κατανόηση και την επιείκεια του Δικαστηρίου Σας, διότι πολλοί εκπαιδευτικοί, αντιμετωπίζοντας το φάσμα της ανεργίας, αναγκάστηκαν να δουλέψουν σε φροντιστήρια παράλληλα με την ΠΔΣ, για λόγους επιβίωσης, καθώς καμία από τις δύο ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν τους εξασφάλιζε εισόδημα με το οποίο θα μπορούσαν να συντηρηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι υπερβολική και δεν έχει καμιά σχέση με την ορθή απαγόρευση σε αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς να εργάζονται σε φροντιστήρια.
 
 
Για το Δ.Σ.
 
Η Πρόεδρος                                                                     Ο Γ. Γραμματέας
 
Γιαννάτου Κική                                                                   Χασκής Βασίλης
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan