Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κινητοποίηση για την ειδική αγωγή και προκήρυξη στάσης εργασίας


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
panenadekp@gmail.com
6978286051, Τ.Θ. 46857, Τ.Κ. 13603

 

Αθήνα, 26/3/13

Θέμα: Κινητοποίηση για την ειδική αγωγή και προκήρυξη στάσης εργασίας
O χώρος της ειδικής αγωγής βιώνει την σκληρή πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αρκετά κενά σε εκπαιδευτικούς (σε τμήματα ένταξης και σε παράλληλες στηρίξεις),  σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Εδώ και πολλά χρόνια οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης καλύπτουν πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Εργάζονται κάθε χρόνο στα ΕΕΕΕΚ, ΤΕΕ, στα Τμήματα Ένταξης, στις δομές της Ειδικής Αγωγής μόνο ως συμβασιούχοι / αναπληρωτές (ΠΕ 02.50 - ΠΕ 03.50, κ.ο.κ.) καθότι ποτέ δε διορίστηκαν είτε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής  είτε μέσω της πολύχρονης προϋπηρεσίας τους (εκατοντάδες έχουν συμπληρώσει 24μηνο& ΑΣΕΠ, 30μηνο).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·                     Να λήξει η ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών.
·                     Να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί
ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής:
Να τροποποιηθεί με Προεδρικό Διάταγμα το ελαστικότατο θεσμικό πλαίσιο που ενισχύει την άνθιση μιας «βιομηχανίας» μεταπτυχιακών (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, κ.α) χωρίς πολλές φορές να μην παρακολουθούν ούτε μια ώρα μαθημάτων ή να μην κάνουν μια ώρα πρακτική άσκηση. Αν δεν αλλάξει αυτή η διάταξη φέτος, υπάρχει ο κίνδυνος να κατακλυστεί του χρόνου η Ειδική Αγωγή από εκατοντάδες ανθρώπους που ποτέ δεν μπήκαν  σε Ειδικό Σχολείο, Τμήμα Ένταξης, κτλ. και να μείνουν άνεργοι οι εκπαιδευτικοί που εδώ και πολλά χρόνια εργάζονται στην Ειδική Αγωγή.
            Για όλα τα παραπάνω ζητείται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κηρύξει το μήνα Απρίλιο ως «Μήνα Ειδικής Αγωγής» και να συμμετέχει στη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής, την Παρασκευή 19 του Απρίλη 2013 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, τους γονείς και τους λοιπούς φορείς ειδικής αγωγής.
Ζητείται η διευκόλυνση των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού. Ταυτόχρονα να κηρύξουν οι ΕΛΜΕ, όπου χρειαστεί, επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι της επαρχίας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.
            Στο συλλαλητήριο που πρέπει να δώσει ηχηρή απάντηση στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή και τους γονείς. Η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

Συναδελφικά,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan