Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!



Με μια απλή, φασιστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, πέρα από κάθε συνταγματικό περιορισμό, αντίστοιχη του μαύρου της ΕΡΤ, οι απολύσεις στο δημόσιο σχολείο και σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα γίνονται πλέον υπόθεση ρουτίνας:
-          2.500 εκπαιδευτικούς, 2.200 σχολικούς φύλακες και 3.500 υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας επέλεξε κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση για να θρέψει το μινώταυρο της ΕΕ και του ΔΝΤ, τις τράπεζες και τους εργοδότες, τους διεθνείς τοκογλύφους. Την ίδια στιγμή διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους το συμφωνημένο από το Φεβρουάριο του 2012 αριθμό των 15.000 υποχρεωτικών «αποχωρήσεων»-απολύσεων τη διετία 2013 - 2014, αλλά και την κατανομή ανά έτο , με 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014.

-          Πάνω από 10.00 μαθητές μας θα ψάχνουν το Σεπτέμβρη τις ειδικότητες και τους καθηγητές τους. Στο νομοσχέδιο προς άμεση ψήφιση για το «νέο» Τεχνολογικό λύκειο επαναφέρεται ο μεσαιωνικός θεσμός της «μαθητείας», δηλαδή της δωρεάν και ανασφάλιστης εργασίας των νέων με πρόσχημα την πρακτική άσκηση.

-          Ο κατάλογος των απολύσεων μακραίνει από Σεπτέμβρη με περαιτέρω καταργήσεις σχολείων, νοσοκομείων, φορέων πολιτισμού. Άλλωστε κάθε δημόσιο αγαθό που σήμερα καταργείται, αύριο παραχωρείται στο ιδιωτικό κεφάλαιο: οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στα κάθε λογής ιδιωτικά ΙΕΚ και κολλέγια για να θησαυρίζουν οι σχολάρχες κολλητοί της συγκυβέρνησης, οι σχολικοί φύλακες και η δημοτική αστυνομία σε ιδιωτικές εταιρείες security. Όταν το σχέδιο Αθηνά – σχέδιο διάλυσης των σχολών και των σπουδών χιλιάδων φοιτητών που σε μεγάλο βαθμό αποκρούστηκε από τις μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις του φετινού χειμώνα – ανατέθηκε έναντι αδρής αμοιβής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έχεις κανείς την αυταπάτη ότι η εθνοσωτήρια κυβέρνηση δεν σκοπεύει να χαρίσει ολόκληρη την τεχνική εκπαίδευση βορά στα κάθε λογής ιδιωτικά ΙΕΚ;
Ο ΥΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΑΥΠΝΙΕΣ
ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!
Ο μηχανισμός κατασκευής πλεονασμάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δουλεύει μέρα νύχτα για να προστεθούν οι δήθεν υπεράριθμοι, οι «επίορκοι», οι χρόνια πάσχοντες από βαριά νοσήματα. Η απαράδεκτη διαβεβαίωση ότι όσοι «πλεονάζουν» και «περισσεύουν» θα έχουν προτεραιότητα για να εργαστούν ως ωρομίσθιοι δε δείχνει τίποτα άλλο από το γεγονός ότι για την κυβέρνηση το μόνο που περισσεύει είναι η μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία στην εκπαίδευση και παντού. Έτσι για να σπάνε τα ταμπού, να γίνουμε ανθρωποφάγοι και κανίβαλοι σε μια κοινωνία 30% ανεργίας, εξαθλίωσης, φοροληστείας, εργαζόμενοι των 200-400 ευρώ.
Έχουμε πια την πείρα να μην κοιτάζουμε την πραγματικότητα με μάτια δανεικά: κάθε δόση ισοδυναμεί με το φαύλο κύκλο τρομοκρατίας-απολύσεων-ανθρωποφαγίας όχι για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις αλλά οι τόκοι και οι επιδοτήσεις του κεφαλαίου. Κάθε χρόνος ευρω-παραδείσου και ευρω-μονόδρομου ισοδυναμεί με μέτρα 10 δισ. για την επόμενη τριετία.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ;
Τα ερωτήματα και τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα για κάθε κλάδο και κάθε εργαζόμενο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα:
-          Θα συσπειρωθούμε στα σωματεία και τις συλλογικότητές μας ή θα περιμένουμε δειλοί, άβουλοι και μοιραίοι την απόλυση και την απόγνωση να μας χτυπήσουν την πόρτα; Άλλωστε, η ιστορία δείχνει περίτρανα ότι δεν κερδίζει όποιος δεν ενοχλεί την κυβέρνηση και αυταπατάται ότι θα τη βολέψει, δεν αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική ή απλώς έχει δίκαιο αλλά εκείνος ο κλάδος που το διεκδικεί ανυποχώρητα και συλλογικά.
-          Θα βαδίσουμε σύσσωμος ο κόσμος της εκπαίδευσης μαζί ονοματίζοντας τον αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την κυρίαρχη πολιτική συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ ή θα διασπαστούμε μόνιμους και αναπληρωτές, γενικής και τεχνικής εκπαίδευσης, διορισμένους με ΑΣΕΠ ή επετηρίδα, βαθμού Ε ή Β – διαίρει και βασίλευε που μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετεί, ώστε να είναι η ίδια στο απυρόβλητο και να μας οδηγήσει έναν έναν στην απόλυση, στη μακροχρόνια πλέον ανεργία και τη μετανάστευση;
-          Θα περιμένουμε στωικά τις απολύσεις μας ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα, στην επέμβαση του Θεού στα εγκόσμια ή στις ανέξοδες υποσχέσεις ότι θα εξαιρεθούμε από το χαμό ή θα βαδίσουμε σε παρατεταμένες κινητοποιήσεις όλος ο κόσμος της εκπαίδευσης μαζί με όλους τους εργαζομένους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε έναν πανεργατικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό που μπορεί να φέρει τη νίκη;

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

-          Καμιά απόλυση – διαθεσιμότητα – εφεδρεία. Καμία κατάργηση σχολείου. Μόνιμη και σταθερή εργασία για να ζούμε αξιοπρεπώς. Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας και προσλήψεις αναπληρωτών μέσω κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη των λειτουργικών κενών.

-          Ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά. 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα. Κανένας νέος έξω από τις σχολικές αίθουσες, κανένας νέος χωρίς απολυτήριο λυκείου.

-          Υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική, μουσική, αθλητική εκπαίδευση. Κανένας συνάδελφος καμιάς ειδικότητας δεν πλεονάζει και δεν περισσεύει.

-          Καμιά αξιολόγηση-χειραγώγηση-απόλυση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Στο Συλλαλητήριο της Δευτέρας, 15 Ιουλίου 2013, το απόγευμα στις 8 μ.μ.
 στο Σύνταγμα και περικύκλωση της Βουλής.
Στη 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου-νέου μνημονίου στη Βουλή
Στις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan