Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτή η απεργία πρέπει να νικήσει! Δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους – Κανένας μαθητής έξω από το σχολείο Κανένας εκπαιδευτικός απολυμένος – Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στο δημόσιο σχολείο



Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του απεργιακού αγώνα διαρκείας της ΟΛΜΕ φουντώνει από πλευράς κυβέρνησης και ΜΜΕ η προσπάθεια για δημιουργία κλίματος εναντίον των καθηγητών. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, ενώ  οι 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αγκαλιάζουν και άλλους κλάδους (ΟΑΕΔ, ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστήμια) και όλα δείχνουν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη όχι μόνο για την παιδεία αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.
Στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά της απεργίας της ΟΛΜΕ, τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης προσπαθούν, όπως και το Μάιο, να χρησιμοποιήσουν τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Τάζουν «θέσεις εργασίας και διορισμούς σε αξιόλογους νέους με μεταπτυχιακά και όρεξη για δουλειά». Και όλα αυτά σε μία περίοδο που δεν έγιναν ούτε καν οι πενιχροί διορισμοί των προηγούμενων χρόνων, σε μία περίοδο που οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών φαίνεται ότι θα είναι και οι τελευταίες, όταν 1.200 ολοήμερα σχολεία κλείνουν, 2.500 συνάδελφοι  τεχνικών ειδικοτήτων απολύονται, δεκάδες  χιλιάδες μαθητές πετιούνται εκτός σχολείου.
Με βάση, λοιπόν, και την απόφαση της συνέλευσής μας συντασσόμαστε δυναμικά στον αγώνα  των συναδέλφων και συμμετέχουμε στην απεργία και σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις
Δίνουμε το βροντερό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΟΛΜΕ,
τη Δευτέρα 16/9, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση
 της Τετάρτης 18/9 καθώς και σε άλλες δράσεις και συγκεντρώσεις σε γειτονιές και πόλεις σε όλη τη χώρα. Η απεργία της ΟΛΜΕ είναι και δικιά μας απεργία. Είναι και απεργία των μαθητών και των γονιών. Είναι απεργία που αφορά την ύπαρξη του δημόσιου σχολείου.
ü  Δε θα λειτουργήσουμε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός στο πλευρό της κυβέρνησης. Οι συνάδελφοι που θα κληθούν ωρομίσθιοι για να καλύψουν τις θέσεις των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων οφείλουν να μην αποδειχτούν την πρόσληψη
ü  Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία διαρκείας και στις απεργιακές επιτροπές  και στις συνελεύσεις είτε στις γειτονιές είτε στους συλλόγους εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ που ανήκαμε στην τελευταία μας πρόσληψη .
Προχωρούμε στη έκδοση έντυπων υλικών για την κοινοποίηση των αιτημάτων μας σε όλη την κοινωνία.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αδίστακτη. Μπροστά στις απαιτήσεις της τρόικα και των εργοδοτών, διαλύει ολοκληρωτικά τη δημόσια παιδεία μετατρέποντας το δημόσιο σχολείο σε ένα πραγματικό σφαγείο για μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς. 
 ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ

Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
Συντονιστικό Ωρομισθίων Αναπληρωτών
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan