Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕ ΣΤΙΣ 9/5/2015Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9/5/2015, η προγραμματισμένη συνέλευση της ΠΕΑΕ στα γραφεία της ΟΛΜΕ με συμμετοχή αδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη συνέλευση συζητήσαμε τις τρέχουσες εξελίξεις και τα οξυμμένα προβλήματα των αδιόριστων εκπαιδευτικών καταδικάζοντας την κυρίαρχη πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης.  Το Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία  - που προωθείται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θίγει  στο ελάχιστο τα ζητήματα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, θέτοντας ως μοναδικές διατάξεις το αυτονόητο άνοιγμα των πινάκων από το 2010 και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας, τις βραχυχρόνιες άδειες και τη μονοετή –αντί της διετούς – διαγραφής από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης ή άρνησης ανάληψης υπηρεσίας :
Ø  Η μόνη δέσμευση σχετικά με μόνιμους διορισμούς αφορά τους 476 διοριστέους του ΑΣΕΠ του 2008.
Ø  Οι  εξαγγελίες περί 3.000 διορισμών, συνολικά (από τις 5.000 αρχικά...), βαίνουν συνεχώς μειούμενες  και τίθενται εν αμφιβόλω.
Ø  Τα κενά στην εκπαίδευση ξεπερνούν τα 21.000, ενώ προβλέπεται ότι σ’ αυτά θα προστεθούν τουλάχιστον 6.000 συνταξιοδοτήσεις.
Ø  Οι εξασφαλισμένες πιστώσεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2015-2016 παραμένουν τραγικές σε αριθμό, χωρίς δραστική αναμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των τεράστιων εκπαιδευτικών και λαϊκών αναγκών του δημόσιου σχολείου.
Ø  Οι αναπληρωτές, ως ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, αναπληρώνουν δια βίου τους εαυτούς τους , αντιμετωπίζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο απόλυσης, αν αρρωστήσουν πάνω από 15 μέρες.
Ø  Διατηρείται η τιμωρητική διαγραφή μας από τους πίνακες και απαιτούμε την πλήρη κατάργησή της.
Συνολικά, επικαιροποιήσαμε τις πάγιες θέσεις της ΠΕΑΕ με κεντρικά σημεία τους μαζικούς διορισμούς με κριτήριο την μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση και την άρση της μνημονιακής αναλογίας 1:10, την άμεση κατάργηση του Ν.3848/2010 και του ατομικού φακέλου προσόντων, τα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, την κατάργηση του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας ως  μέσου ευκαιριακής κάλυψης των δεκάδων χιλιάδων κενών στα δημόσια σχολεία.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε-απαιτούμε :
·         Αγωνιστική διεκδίκηση για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς πέρα από λογικές πολυδιάσπασης και κατακερματισμού-Ενιαίο σύστημα διορισμών με βάση την προϋπηρεσία και το έτος κτήσης πτυχίου.
·         Συσπείρωση στα σωματεία μας, συμμετοχή στις επιτροπές αγώνα αναπληρωτών ανά σύλλογο Π.Ε. και ΕΛΜΕ, παρεμβάσεις στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες με αιχμή τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς και καλώντας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση.
·         Συμμετοχή στην πρωτοβουλία για την ανεργία και την επισφάλεια- Επίδομα ανεργίας για όλους και κατάργηση του πλαφόν των 400 ημερών επιδότησης την τετραετία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ,  ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΕ-ΔΝΤ!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!
 ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ – ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan