Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/9/2015, ΩΡΑ 12:00 Μ.Μ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9/2015, ΩΡΑ 12:00 Μ.Μ.

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:
-                      ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΡΓΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΕΩΝ.

-                      ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΝΑ, ΜΕ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ, ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ, ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

-                       ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΑΞΙΟ  ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες με τα ξεδιάντροπα χαμόγελα της τέως πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, τις εγγυήσεις απίστευτης εξαπάτησης για πλήρη λειτουργία των σχολείων στις 11 Σεπτέμβρη, τις ελεεινές αλχημείες στην απόκρυψη των 27.000 κενών. Δύσκολοι καιροί για αδιόριστους εκπαιδευτικούς – και απολυμένους και νέους συναδέλφους των οποίων η θέση δεν είναι στις ουρές του ΟΑΕΔ αλλά μέσα στο δημόσιο σχολείο και –, με εξασφαλισμένες μόλις 14.000 πιστώσεις και τις υπόλοιπες στον αέρα, με την ταλαιπωρία και την αναμονή για αιτήσεις εκ νέου, με διαρκή την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αν θα αναπληρώσουμε και φέτος τον εαυτό μας σε ένα σχολείο όπου καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το οποίο πρέπει να κρατάμε όρθιο την τελευταία οκταετία στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα μόνο ως αναλώσιμοι εργαζόμενοι λάστιχο σε συνθήκες μηδενικών διορισμών και φέτος. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα συρόμαστε σε νέο κύκλο αιτήσεων, ως αποτέλεσμα της απίστευτης κυβερνητικής αναλγησίας και ανευθυνότητας του τελευταίου οκταμήνου: απόλυτη προτεραιότητα δεν υπήρξε ούτε η κατάργηση των μνημονιακών νόμων στην εκπαίδευση ούτε η θεσμική κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων μας ούτε  η χρηματοδότηση της παιδείας στο ύψος των κοινωνικών αναγκών ή η εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων για έγκαιρες προσλήψεις αλλά η έγκαιρη πληρωμή του δυσβάστακτου ληστρικού χρέους  και η ψήφιση ενός εφιαλτικού μνημονίου που στέλνει το δημόσιο σχολείο στο απόσπασμα.
            Μετεκλογικά, ο παλαιός και νέος μνημονιακός συρφετός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛΛ υπό την ενορχήστρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του διαβόητου Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) θα δρομολογήσουν δια πυρός και σιδήρου και τη διαρκή συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και των προσλήψεων και έκρηξη της ελαστικής εργασίας, ακόμη και με μεσαιωνικά σύμφωνα voucher, και τμήματα των 30 μαθητών και νέα αύξηση του ωραρίου – άρα και ανεργίας - και το νέο μισθολόγιο και την αξιολόγηση-«αποτίμηση»- απόλυση και νέες περικοπές ειδικοτήτων και αλχημείες στις αναθέσεις μαθημάτων για την καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών για την "εξοικονόμηση" διδακτικού προσωπικού…. Στο τοπίο αυτό η επιλογή είναι δική μας: ή θα διαλέξουμε τον αδιέξοδο δρόμο του αλληλοσκοτωμού και κανιβαλισμού ή ενωμένοι θα διεκδικήσουμε μαζί με όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών. Ή θα βαδίσουμε χωριστά όλοι εναντίον όλων και στο τέλος θα ηττηθούμε καθολικά ή θα παλέψουμε συλλογικά ως συνάδελφοι για να κερδίσουμε όσα δικαιούμαστε και αξίζουμε.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!
ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan