Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ! ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

«Πρώτο μέλημά μας είναι η άμεση επίλυση των εκκρεμοτήτων, ώστε το δημόσιο σχολείο να λειτουργήσει σύντομα, τις επόμενες μέρες, σε πλήρη ανάπτυξη χωρίς τα προβλήματα που κατά παράδοση τα τελευταία χρόνια συνοδεύουν την έναρξη της σχολικής περιόδου...»: αυτή ήταν η περισπούδαστη δήλωση του νέου Υπουργού Παιδείας κ.Φίλη στις 23/9/2015, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Μερικές μέρες αργότερα χιλιάδες αναπληρωτές απειλούμαστε με άρνηση πρόσληψης από μια σειρά Διευθύνσεων λόγω μη προσκόμισης πρόσφατων – μετά 1/1/2015 - ιατρικών γνωματεύσεων από ψυχίατρο και παθολόγο, ενώ δεν γίνονται δεκτά τα Πιστοποιητικά Υγείας διετούς/τριετούς ισχύος. Η μνημονιακή αναλγησία και κοροϊδία διαρκείας, η σπουδή στη δρομολόγηση των αντιλαϊκών πολιτικών και η πλήρης διαχειριστική και πολιτική αλητεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, σε σχέση ακόμη και με υπηρεσιακής φύσεως ζητήματα που επιτρέπουν ή ανατρέπουν τη στοιχειώδη λειτουργία του δημόσιου σχολείου – όπως οι αποσπάσεις και οι προσλήψεις αναπληρωτών -, όπως άλλωστε εγκαινιάστηκαν από το δίδυμο «κ.» Μπαλτά-Κουράκη, πλέον απογειώνονται. Κατά τα άλλα «μόνο μπροστά», «κερδίζουμε το αύριο» και λοιπά καθρεφτάκι για ιθαγενείς...
Απαιτούμε:
-          Καμία παρεμπόδιση στην πρόσληψη των αναπληρωτών συναδέλφων με πρόσχημα την έλλειψη πρόσφατων ψυχιατρικών και παθολογικών γνωματεύσεων. Ακώλυτη πρόσληψη όλων των αναπληρωτών, προσκόμιση των παθολογικών και ψυχιατρικών γνωματεύσεων σε εύθετο χρόνο μετά την ανάληψη υπηρεσίας, αναγνώριση όλων των μέχρι πρότινος Πιστοποιητικών Υγείας διετούς/τριετούς ισχύος.

-          Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ διευκρινιστική εγκύκλιο προς όλες τις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ, με την οποία, πρώτον, θα επιλύει την κατάσταση με την κατά το δοκούν ερμηνεία της κείμενης εκπαιδευτικής νομοθεσίας και θα καθιστά ακώλυτη την πρόσληψη των αναπληρωτών και, δεύτερον, θα διασφαλίζει την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των ελαστικώς εργαζόμενων εκπαιδευτικών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Υπενθυμίζουμε ότι ο τελευταίος μισθός μας καταβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και έκτοτε οι περισσότεροι προσπαθούμε κάτω από κάθε όριο επιβίωσης να βιοποριστούμε  με το επίδομα του ΟΑΕΔ, συνεπώς δεν διαθέτουμε ούτε ένα ευρώ για επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς.

-          Καλούμε τις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ να κόψουν ΤΩΡΑ τον τσαμπουκά και τον αυταρχισμό εις βάρος των αναπληρωτών συναδέλφων. Ενδεικτικά σταχυολογούμε, πέραν της διαβόητης Διεύθυνσης ΠΕ Ηρακλείου, και άλλα μνημεία αυταρχισμού:

1)      Διευθύνσεις ΠΕ Κοζάνης και Δράμας: ζητούνται βεβαιώσεις γνησιότητας πτυχίου και βεβαιώσεων προϋπηρεσίας (!), τη στιγμή που έχει καταργηθεί η επικύρωση αντιγράφων δημόσιων υπηρεσιών μέσω ΚΕΠ [ΦΕΚ254/Α/2013 Άρθρο 7 Απλοποίηση διαδικασίας διορισμού για την πιστοποίηση της υγείας των υπό πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων 1. Η παρ. 2 του άρθρου 7 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007) αντικαθίσταται ως εξής: «2. Η υγεία των υποψήφιων υπαλλήλων να ασκήσουν τα καθήκοντα της αντίστοιχης θέσης, πιστοποιείται με γνωματεύσεις (α) παθολόγου ή γενικού ιατρού και (β) ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, με βάση παραπεμπτικό έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται από την υπηρεσία τα καθήκοντα της θέσης που πρόκειται να καταληφθεί.» 2. Η περίπτωση β΄ της παρ. 1 του άρθρου 165 του ν. 3528/2007 καταργείται και οι περιπτώσεις γ΄ και δ΄ αναριθμούνται σε περιπτώσεις β΄ και γ΄ αντίστοιχα.] Συνεπώς, με βάση την κείμενη νομοθεσία, με τις ιατρικές γνωματεύσεις δεν τίθεται εν αμφιβόλω η πρόσληψή μας.

2)    Διεύθυνση ΔΕ Φθιώτιδας: μεταξύ άλλων δικαιολογητικών ζητούνται ανύπαρκτα έγγραφα, όπως «φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας», καθώς τα πτυχία μας εγγυώνται την παιδαγωγική επάρκεια, ενώ αυτό το ζήτημα επιλύεται με την πρόσφατη εγκύκλιο αναπληρωτών. Από τη συγκεκριμένη Διεύθυνση ζητείται «Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης» σε περίπτωση που είμαστε έγγαμοι, τη στιγμή που με το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο έχει προ πολλού καταργηθεί το επίδομα γάμου.
Περιττό να αναφέρουμε την πλήρη υποτίμηση, αυθαιρεσία και τρομοκρατία των υπηρεσιών του Υπουργείου και των Διευθύνσεων στα συνεχή τηλεφωνήματα συναδέλφων σήμερα. Σε αυτές τις συνθήκες πλήρους υποτίμησης όλου του κόσμου της ελαστικής εργασίας είναι απορίας άξιο τι ακριβώς σκέφτονται και πράττουν οι Ομοσπονδίες μας ΔΟΕ-ΟΛΜΕ:

-          ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΣΥΜΒΦΕΡΟΝΤΑ-ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ;
-          ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΗΜΙΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, εν προκειμένω της δυνατότητας ανάληψης υπηρεσίας με την ανεργία στο 30% σε συναδέλφους που με αυταπάρνηση κρατούν όρθιο το δημόσιο σχολειο από το 2008 ;
ΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΤΩΝ ΔΣ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ή ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ Ή ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ «ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ, ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ», ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΥΠΝΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ!
ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!


 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan