Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Στον χορό των απεργιών οι καθηγητές - ακολουθούν οι δάσκαλοι

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις προσανατολίζονται τώρα και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, μετά τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ και τους πανεπιστημιακούς, που ήδη αποφάσισαν να αρχίσουν απεργίες με οικονομικά αιτήματα μέσα στον Φεβρουάριο.
Η συνάντηση που είχε χθες το προεδρείο της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη απέβη ουσιαστικά άκαρπη, όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Γρ. Καλομοίρης. Η ΟΛΜΕ συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να διαμορφώσει πρόταση για έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στον Φεβρουάριο, αρχής γενομένης από τις 13 Φεβρουαρίου με συμμετοχή στη γενική απεργία για το Ασφαλιστικό. Ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί αύριο και με εκπροσώπους των δασκάλων (ΔΟΕ), οι οποίοι επίσης προειδοποιούν για κινητοποιήσεις με αιχμή τα οικονομικά θέματα.
Η κυβέρνηση, που φοβάται μια γενική κλιμάκωση των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων, αποφάσισε χθες να καθυστερήσει κι άλλο την αναγνώριση των κολεγίων, παρά την υποχρέωση της χώρας μας να ενσωματώσει τη σχετική κοινοτική οδηγία στο Εθνικό Δίκαιο. Μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Στυλιανίδης για πρώτη φορά συνέδεσε ευθέως την αναγνώριση των πτυχίων με την αξιολόγηση των κολεγίων, ξεκαθαρίζοντας ότι πρώτα θα πρέπει να αξιολογηθούν τα κολέγιακάτι που προφανώς θα πάρει πολύ χρόνο - και μετά θα αναγνωριστούν.
«Έχουμε κάνει τη σχετική προετοιμασία και τη συζήτηση για τα ζητήματα της σχετικής νομοθέτησης, που θα βάζει σε τάξη την γκρίζα ζώνη των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και παράλληλα, αφού υπάρξει αυτός ο θετικός έλεγχος ποιότητας που πρέπει να γίνει σ΄ αυτόν τον χώρο, τότε θα συζητήσουμε και την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας», είπε χαρακτηριστικά. Οι πανεπιστημιακοί πάντως προειδοποιούν για γενική «έκρηξη» στα πανεπιστήμια σε περίπτωση αναγνώρισης των πτυχίων των κολεγίων, πράξη που, όπως λένε, θα θεωρήσουν «αιτία πολέμου».
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan