Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΑΕ ΠΡΟΣ ΥΠΕΠΘ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τ.Θ. 3785, Τ.Κ. 10210
syllogosadioristwnekpaideytikwn.blogspot.com, adioristia@freemail.gr




Αθήνα, 22/05/08
Α.Π.: 15




Θέμα: Αιτήσεις αναπληρωτών – ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Όπως φυσικά γνωρίζετε λόγω της διεξαγωγής των πανελλήνιων εξετάσεων οι διευθύνσεις και τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν παραλαμβάνουν τις αιτήσεις των υποψηφίων κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις ώρες που είχαν ανακοινωθεί εξαρχής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες. Επιπλέον, σε κάποιες διευθύνσεις και γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα 19 Μαΐου, πρώτη μέρα κατάθεσης των αιτήσεων, υπήρξαν προβλήματα εξαιτίας του ότι η εγκύκλιος είχε δημοσιευθεί Παρασκευή 16 Μαΐου απόγευμα και όλες οι υπηρεσίες δεν είχαν προλάβει να ετοιμαστούν κατάλληλα για την υποδοχή των υποψηφίων. Για το λόγο αυτό θεωρούμε αναγκαίο και λογικό να δοθεί επίσημη παράταση από το ΥΠΕΠΘ μιας βδομάδας επιπλέον μετά το πέρας της επίσημης ημερομηνίας λήξης της κατάθεσης των αιτήσεων (30 Μαΐου.)
Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις ίδιες αιτήσεις. Στο έντυπο που συμπληρώνουμε οι υποψήφιοι στο τέλος της αίτησης ζητείται να δηλώνουμε ότι δεν είμαστε ιδιοκτήτες φροντιστηρίου, δε διδάσκουμε κ.ο.κ.
«Δηλώνω υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του άρθρου 8 του Ν.1599/86 ότι:
8. Δεν είμαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, ούτε διδάσκω, δεν είμαι μέτοχος σε εταιρεία, ούτε έχω οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα »
Δεδομένου ότι δεν έχουμε αναλάβει ακόμα υπηρεσία και δεν εργαζόμαστε στο δημόσιο σχολείο κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον παράλογο. Οι συνάδελφοι που θα προσληφθούν ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές οφείλουν αναλαμβάνοντας καθήκοντα να τηρήσουν αυτή τη διάταξη όχι, όμως, όντας αδιόριστοι που απλά κάνουν μια αίτηση και δουλεύουν φυσικά στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ζήσουν. Ζητάμε την άμεση άρση αυτού του άρθρου και την έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών

Με εκτίμηση,


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan