Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ΕΛΜΕ της Αθήνας καλούν σε μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, την Δευτέρα 27 /9 ώρα 13.00

Οι ΕΛΜΕ της Αθήνας καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση και μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 15-17), την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 13:00. Ειδικότερα απευθυνόμαστε στους συναδέλφους που μετακινήθηκαν χωρίς τη θέλησή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και υφίστανται σοβαρές καταστρατηγήσεις των εργασιακών τους δικαιωμάτων και σε γενικότερες αλλαγές του εργασιακού τους καθεστώτος.

Καταγγέλλουμε τις αντιεκπαιδευτικές αντιπαιδαγωγικές κατευθύνσεις που προωθεί το Υπ. Παιδείας και υλοποιούν με ιδιαίτερα σκληρό και αυταρχικό τρόπο η Περιφ. Διεύθυνση και τα ΠΥΣΔΕ. Πρόκειται για πρακτικές που υποβαθμίζουν δραματικά το επίπεδο λειτουργίας των σχολείων και πλήττουν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Απαιτούμε :

- Άμεση ανάκληση της παράνομης και παράτυπης απόφασης των ΠΥΣΔΕ, μετά από εντολή του Περιφ. Διευθυντή, για τη μετακίνηση εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς αίτησή τους, χωρίς να έχουν καλυφθεί τα κενά και πριν γίνουν οι τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά. Πολύ περισσότερο που απ’ αυτή τη μετακίνηση διαφοροποιείται το ωράριο εργασίας των καθηγητών παρά τη ρητή δέσμευση του νόμου 1566/85, αρθ. 14, παρ. 14.

- Τμήματα με 25 μαθητές κατά ανώτατο όριο σε Γυμνάσια - Λύκεια, 20 το πολύ σε ΕΠΑΛ – κατευθύνσεις – επιλογές, μέχρι 10 ανά εκπαιδευτικό στα εργαστήρια.

Ειδικά να αντιμετωπιστεί η δημιουργία τμημάτων στους τομείς των ΕΠΑΛ έτσι ώστε να μην αναγκάζονται να μετακινηθούν ή να αλλάζουν ειδικότητα οι μαθητές αυτών των τμημάτων.

- Όχι διάθεση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου σε πάνω από δύο σχολεία (συστεγαζόμενα ή γειτονικά).

- Κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς αντίστοιχους σε αριθμό με τους συνταξιοδοτούμενους . Όπου δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου.

- Αύξηση και άμεση καταβολή των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ Δευτέρα 27/9, 13:00, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση μπορούν να κάνουν χρήση 2-ωρης στάσης εργασίας (12 – 2 μμ) που έχει αποφασίσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ για διευκόλυνση.

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan