Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. 29/10, 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

«Η χώρα πρέπει να μείνει ενωμένη, οι πολίτες μαζί με την ηγεσία της χώρα παλεύουν για το καλύτερο και προχωράμε για να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία της χώρας». Αυτά είναι τα λόγια που ακούμε όλοι μας κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων, στις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των παρατρεχάμενών του…. Μόνο που αυτή η αξιοπιστία της χώρας και η οικονομική της ευμάρεια περνάει πάνω από τη δική μας εξαθλίωση.

Καθημερινά στους χώρους εργασίας απολύονται δεκάδες εργαζόμενοι, δέχονται τους εκβιασμούς της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών και χειρότερες συνθήκες εργασίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος έβαλε σε εφαρμογή το πιο βάρβαρο πρόγραμμα αναδιανομής εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων και σε όφελος μιας μειοψηφίας, επιχειρηματιών, τραπεζιτών και εφοπλιστών. Δε δίστασε να εκποιήσει τις ζωές και το μέλλον των εργαζομένων, να περικόψει μισθούς, να καταργήσει θέσεις εργασίας, να αφαιρέσει τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα. Οι αλλαγές που προωθεί στις εργασιακές σχέσεις έχουν στόχο την ανατροπή κάθε σταθερότητας στην εργασία, την κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την αύξηση των απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε εργασιακής προστασίας. Μας θέλουν τον καθένα μόνο του και όλους μαζί ανίσχυρους απέναντι στην πολιτική τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το δημόσιο σχολείο αργοπεθαίνει

- Ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμη διανεμηθεί στους μαθητές τα βιβλία ενώ σε πολλές περιπτώσεις ζητείται από τους γονείς να αγοράσουν τα βιβλία των ξένων γλωσσών. Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μιλά για την κοινωνία της γνώσης και διαφημίζει ανέξοδα την έλευση του ηλεκτρονικού βιβλίου.

- Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές βρίσκονται στις αίθουσες με την έδρα κενή να περιμένει καθηγητές. Τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ έχουν παγώσει αναγκάζοντας τους γονείς να προσφεύγουν στα φροντιστήρια σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για αυτούς. Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ψεύδεται πιπιλίζοντας τα γνωστά περί υπεράριθμων καθηγητών και κενών που έχουν καλυφθεί.

- Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει φανεί με τον πιο σαφή τρόπο πώς η κυβέρνηση εννοούσε το περίφημο «πρώτα ο μαθητής»: παρέα με άλλους 28 – 29 συμμαθητές του ανά τμήμα και όλοι μαζί στοιβαγμένοι σε μικρές αίθουσες και με υλικοτεχνική υποδομή του 19ου αιώνα, όπου δεν χωράνε, και τα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα είναι περιορισμένα, όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί.

Ενώ έρχονται χειρότερα. Με την εφαρμογή του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη η εκπαίδευση θα περάσει στα χέρια των ήδη υπερχρεωμένων δήμων και το βάρος της χρηματοδότησης της στις πλάτες των εργαζομένων.

Εδώ και τώρα ρήξη και ανυπακοή με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Οι μεγάλες απεργίες στις 5 και τις 20 Μάη, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, έδειξαν καθαρά, ότι οι εργαζόμενοι απέρριψαν την επαίσχυντη Συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την τρόικα. Ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες, γραφειοκρατίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που για χρόνια διάλεξαν την αγωνιστική απραξία και τη συναίνεση .

Αντιπαλεύουμε τις επιλογές Κυβέρνησης ΕΕ - ΔΝΤ, και απειθαρχούμε στις πολιτικές τους.

·Για να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το «μηχανισμό στήριξης» και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

·Για να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση.

·Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.

·Για να απαγορευτούν οι απολύσεις.

·Για ένα Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο που να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών.

·Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Να κάνουμε τον φετινό χειμώνα, άνοιξη της κοινωνικής διεκδίκησης,

να κάνουμε τη διαμαρτυρία μας δύναμη ανατροπής...


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

…Παράρτημα Χανίων


 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan