Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟΥΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

«Η χώρα πρέπει να μείνει ενωμένη, οι πολίτες μαζί με την ηγεσία της χώρα παλεύουν για το καλύτερο και προχωράμε για να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία της χώρας». Αυτά είναι τα λόγια που ακούμε όλοι μας κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων, στις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των παρατρεχάμενών του…. Μόνο που αυτή η αξιοπιστία της χώρας και η οικονομικής της ευμάρεια περνάει πάνω από τη δική μας εξαθλίωση.

Καθημερινά στους χώρους εργασίας απολύονται δεκάδες εργαζόμενοι, δέχονται τους εκβιασμούς της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών και χειρότερες συνθήκες εργασίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος έβαλε σε εφαρμογή το πιο βάρβαρο πρόγραμμα αναδιανομής εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων και σε όφελος μιας μειοψηφίας, επιχειρηματιών, τραπεζιτών και εφοπλιστών. Δε δίστασε να εκποιήσει τις ζωές και το μέλλον της εργαζόμενης κοινωνίας, να περικόψει μισθούς, να καταργήσει θέσεις εργασίας, να αφαιρέσει τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα. Οι αλλαγές που προωθεί στις εργασιακές σχέσεις έχουν στόχο την ανατροπή κάθε σταθερότητας στην εργασία, την κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την αύξηση των απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε εργασιακής προστασίας. Μας θέλουν τον καθένα μόνο του και όλους μαζί ανίσχυρους απέναντι στην πολιτική τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το δημόσιο σχολείο αργοπεθαίνει. Τα κενά παραμένουν χιλιάδες, με τις προφορικές οδηγίες από υπουργείο και διευθυντές εκπαίδευσης να δίνουν και να παίρνουν. Στην πρωτοβάθμια τα ολοήμερα έχουν διαλυθεί, καθώς εξαιτίας των κενών ο κάθε δάσκαλος αναγκάζεται να κρατάει 50-90 μαθητές. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι και στην «καλύτερη» περίπτωση εργαζόμενοι με ελαστικές συνθήκες εργασίας. Ακόμα κι όσοι προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές φαίνεται πως δε θα πληρωθούν, όπως όλα δείχνουν, πριν από τις αρχές Δεκεμβρίου. Το υπουργείο είχε το θράσος να καλέσει σε μακρινές πόλεις αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου με αποδοχές των 300 ευρώ το μήνα, κάτι φυσικά που συνάντησε τις μαζικές αρνήσεις των εκπαιδευτικών. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί βλέπουν το μισθό τους να κατακεραυνώνεται και τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα να καταργούνται. Οι μαθητές γίνονται έρμαια μιας εκπαιδευτικής πολιτικής που τους αφήνει αμόρφωτους και τους κάνει ρομποτάκια και μελλοντικούς άνεργους• οι γονείς για άλλη μια χρονιά βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν φροντιστήρια, βιβλία, ακόμα και το πετρέλαιο του χειμώνα.

Η κυβέρνηση, η Ε.Ε., το ΔΝΤ άνοιξαν όλα τους τα χαρτιά. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς…. Θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην εξαθλίωσή μας; Θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος μας;

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Να κάνουμε την οργή και την αγανάκτησή μας ποτάμι που θα ρέει στους δρόμους όλης της χώρας και θα πνίξει όσους υπονομεύουν τη ζωή μας , να κάνουμε τη διαμαρτυρία μας δύναμη ανατροπής.

7 Οκτώβρη απεργούμε!

Όλοι και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση και πορεία την Πέμπτη, 7/10, 
11.30π.μ. στην πλατεία Κοραή
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan