Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 11π.μ., πλ. Κλαυθμώνος

Δύο χρόνια τώρα ΔΝΤ, Ε.Ε, κυβέρνηση και οι επίδοξοι σύμμαχοί τους πρωταγωνιστούν σε έναν αγώνα δρόμου κατάργησης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, διάλυσης του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε μέχρι σήμερα. Ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεκάδες νέοι φόροι και χαράτσια διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό σκηνικό για τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους. Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και χιλιάδες κόσμου ζουν στην ανέχεια.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

Σχολεία και σχολές είναι υπό κατάληψη, στις πλατείες των γειτονιών ο κόσμος ανακαλύπτει νέες μορφές αντίστασης και αλληλεγγύης, μάχες ανά κλάδους και εργασιακούς χώρους δίνονται καθημερινά. Δε φτάνει μόνο αυτό! Έχει έρθει η ώρα για μαζικό ξεσηκωμό, για πανεργατικές κινητοποιήσεις με διάρκεια και δυναμισμό. Ενάντια στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που παζαρεύουν την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή μας, ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν καθημερινά να στήσουν τα Μ.Μ.Ε. και το κατεστημένο πολιτικό σκηνικό, όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Γιατί ο άνεργος δεν έχει το άγχος μήπως χάσει τη δουλειά του, ο εργαζόμενος δεν υπολογίζει το ένα μεροκάματο όταν έτσι και αλλιώς δεν του φτάνει το μηνιάτικο, ο μαθητής δεν ενδιαφέρεται για το απολυτήριό του όταν δεν έχει καν βιβλία, ο φοιτητής δε θέλει να πάρει πτυχίο – βεβαίωση ανεργίας.

ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Ενάντια στη φτώχεια και την ανέχεια, ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, ενάντια στην κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κανέναν. Ζούσαμε και ζούμε μόνο από τη δουλειά μας.

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ τις δημόσιες επιχειρήσεις, τον δημόσιο πλούτο

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια και την κρίση τους. Παύση πληρωμών εδώ και τώρα – Διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους!

Χανιά:
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan