Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Προς: ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε., ΕΛΜΕ Θέμα: Μισθοδοσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Αθήνα, 6/5/12

Αξιότιμοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Δεύτερος μήνας μισθοδοσίας των αναπληρωτών με το νέο μισθολόγιο και δεν λέει να κοπάσει η αγωνία των συναδέλφων που, εκτός της άδειας τσέπης, βλέπουν να διαφέρει από Διεύθυνση σε Διεύθυνση η κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια. Οι δε υπεύθυνοι μισθοδοσίας είναι χαμένοι στη μετάφραση της Κ.Υ.Α.

Κάποιες Διευθύνσεις συμπεριλαμβάνουν τα μεταπτυχιακά/διδακτορικά στον υπολογισμό του χρόνου για μισθολογική κατάταξη, ενώ κάποιες άλλες όχι, δηλώνοντας ότι περιμένουν σαφέστερες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας που με τη σειρά του έχει απευθύνει σχετικά διευκρινιστικά ερωτήματα (Αρ.Πρωτ.: Φ. 61.23/3/24453/Δ1 - 7.03.2012) στο Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Αναπάντητο, επίσης, παραμένει και το ερώτημα σχετικά με την αναγνώριση ή μη 7 ετών για την ένταξη σε μισθολογικά κλιμάκια των αναπληρωτών με μεταπτυχιακό και διδακτορικό χρόνος, καθώς και το τι ισχύει για τα μεταπτυχιακά που έχουν κατατεθεί μετά την 1-11-2011.

Αντίστοιχα για το ζήτημα της προϋπηρεσίας ορισμένες Δ/νσεις περιμένουν νέες οδηγίες από το Υπ. Παιδείας, προκειμένου να προχωρήσουν σε οριστική κατάταξη των αναπληρωτών. Μέχρι να τις λάβουν βέβαια οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί παραμένουν στο ΜΚ ΣΤ0 και αμείβονται ανάλογα, την ίδια στιγμή που είναι Απρίλης, οι περικοπές έχουν γίνει, αλλά η επιστροφή αναδρομικών χρημάτων ούτε που ψιθυρίζεται… Σε κάποιες διευθύνσεις, επίσης, συμβαίνει και το εξής τραγελαφικό· Κατατάσσονται οι αναπληρωτές με μέχρι 3 έτη προϋπηρεσίας στο ΣΤ0 σε αντίθεση με την κοινή υπουργική απόφαση (Αριθ.Πρωτ.: οικ. 2/13917/0022 -17.02.2012) όπου δεν γίνεται καμία αναφορά στο άρθρο 29 του ν.4024/11. Η απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό είναι γιατί έτσι προτείνει το πρόγραμμα μισθοδοσίας της Διεύθυνσης… που, όμως, αφορά την κατάταξη μονίμων! Η από 14/11/2011 εγκύκλιος του ΓΛΚ (Αρ.Πρωτ. οικ. 2/78400/0022) για απόδοση νέων μισθολογικών κλιμακίων υλοποιείται από ορισμένες Διευθύνσεις, ενώ οι υπόλοιπες κάνουν λόγο για πάγωμα μισθολογικών αλλαγών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν κατατάσσονται βαθμολογικά παρά μόνο μισθολογικά, κατ΄επέκταση η διαδικασία αξιολόγησης, αν τελικά εφαρμοστεί, πώς μπορεί να αποτελεί φραγμό για την εξέλιξή τους σε νέα μισθολογικά κλιμάκια ακόμη κι άλλων βαθμών;

Οι δε αναπληρωτές ΕΣΠΑ, που δέχτηκαν περικοπή του μισθού από τον Νοέμβριο του 2011, περιμένουν ακόμη το πότε θα γίνει η κατάταξή τους ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση των προηγούμενων μισθοδοσιών και η επιστροφή χρημάτων που τους οφείλεται.

Και φυσικά οι αναπληρωτές που εκτελούν χρέη προϊσταμένων εξακολουθούν να μη λαμβάνουν επίδομα ευθύνης παρά τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί προς άρση της παράβλεψης.

Ζητάμε, λοιπόν, από τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους μας να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες προς κάθε αρμόδιο, προκειμένου να ξεκαθαριστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ζήτημα της μισθοδοσίας, δεδομένου ότι οι συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών λήγουν σε λίγους μήνες.

Τα μέτρα και η πολιτική τους μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση και πρέπει να ανατραπούν με αγώνες από κοινού όλων των εργαζόμενων.

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan