Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
panenadekp@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας: 6978286051


Αθήνα, 19/7/12
Προς :ΟΛΜΕ
Θέμα: Υπόμνημα σχετικά με την επικείμενη συνάντησή σας με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αξιότιμοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Με αφορμή τη συνάντηση που έχετε στις 24/7/12 με τον Υπουργό, σας στέλνουμε ένα επικυρωποιημένο υπόμνημα, αντίστοιχο αυτού που σας είχαμε καταθέσει το χειμώνα, σχετικά με ανοιχτά ζητήματα και αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Θα ήταν χρήσιμο η Ομοσπονδία, εκπροσωπώντας τον κλάδο, να πάρει συγκεκριμένες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Αναλυτικότερα:
1.      Να λήξει η ομηρία των διοριστέων συναδέλφων. Στις ειδικότητες που απορροφήθηκαν οι συνάδελφοι από τους πίνακες του ΑΣΕΠ να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης των επιλαχόντων. Το δε σύνολο της προϋπηρεσίας να μοριοδοτείται και για τους νεοδιόριστους ώστε να τοποθετούνται στο αντίστοιχο μισθολογικό κλιμάκιο. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στο δημόσιο σχολείο.
2.      Κατάργηση της ελαστικής εργασίας, ωρομισθίας και αναπλήρωσης. Οι αναπληρωτές οφείλουν να καλύπτουν πραγματικά έκτακτες ανάγκες (άδειες κύησης, εκπαιδευτικές άδειες κ.ο.κ.) και όχι πάγιες ανάγκες. Μετατροπή των συμβάσεων των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε συμβάσεις κανονικού ωραρίου (κατάργηση της σχέσης εργασίας μειωμένου χρόνου). Άρση του διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση άρνησης πρόσληψης. Σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση ολοένα και βαθαίνει δεν είναι δυνατό η μη δυνατότητα εξοικονόμησης των απαραίτητων για επιβίωση (όταν μάλιστα οι περικοπές στους μισθούς είναι τεράστιες) να έχει και τιμωρητικό χαρακτήρα. Πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και κατάργηση του πλαφόν της επταετίας. Κατάργηση των διαφορετικών συμβάσεων και σχέσεων εργασίας. Δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι που παρέχουν το ίδιο έργο να εργάζονται με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας. Κατάργηση του καθεστώτος εργασίας με μπλοκ παροχής υπηρεσιών των εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ.
3.      Άμεσος καθορισμός οργανικών θέσεων στην ειδική αγωγή και μόνιμοι διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Δεν είναι δυνατόν τα ειδικά σχολεία να στελεχώνονται κατά κύριο λόγο με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Η παράλληλη στήριξη, όπως και οποιαδήποτε άλλη λειτουργία του σχολείο, να γίνεται με χρηματοδότηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και όχι του ΕΣΠΑ. Δημιουργία δημόσιου φορέα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής με δωρεάν συμμετοχή όσων το επιθυμούν. Ας τηρηθεί επιτέλους η προτεραιότητα στις προσλήψεις στην ειδική αγωγή σε σχέση με τη γενική.
4.      Κατάργηση του ν. 3848/2010 και του φακέλου προσόντων ως νέου τρόπου διορισμού. Καμία εφαρμογή του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Καταγγελία και κλείσιμο από το Υπουργείο όλων των σεμιναρίων από ιδιωτικούς φορείς που υπόσχονται παιδαγωγική επάρκεια έναντι χρηματικού αντίτιμου.
5.      Καμία αύξηση ωραρίου ή υπερωριακή εργασία. Καμία επιμόρφωση εκτός ωραρίου
6.      Όχι στην αξιολόγηση
7.      Έκδοση κάρτας απαλλαγής των άνεργων και ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών από το εισιτήριο στις συγκοινωνίες.
8.      Γενναία αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση

Θα περιμένουμε την ενημέρωσή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση.
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan