Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ στα ΠΕΚ εκτός ωραρίου


Το ΥΠΘΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση- κάλεσμα για Π.Ε.Κ. για τους πρωτοδιόριστους και για τους αναπληρωτές. Αναμφίβολα οι πρώτοι πρέπει να πάνε. Μαζί τους οφείλουμε να είμαστε κι εμείς για να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε το πιο σπάνιο είδος στην πανίδα του εκπαιδευτικού χώρου εν έτει 2012, τον ekpedefticus protodioristus! Άλλωστε, ειλικρινά πλέον αυτοί οι συνάδελφοί μας σπανίζουν και είναι ακριβοθώρητοι.
Όσον αφορά την προαιρετική επιμόρφωση των αναπληρωτών ειλικρινά δε βρίσκουμε λόγια. Θα ξεκινά κάποιος επί 15 τουλάχιστον εργάσιμες μέρες απόγευμα, δηλαδή εκτός ωραρίου, από το όποιο χωριό της επικράτειας για να πάει στην πρωτεύουσα του νομού ή τις μεγάλες πόλεις στις οποίες εδρεύουν τα ΠΕΚ για να κερδίσει τι ακριβώς; Την ηθική ικανοποίηση ή μήπως ουσιαστική επιμόρφωση; Ποιος σώφρων εκπαιδευτικός θα ξεκινά με τη βενζίνη να κυμαίνεται από 1.70 ως 1.90 στην επαρχία; Ποιος εκπαιδευτικός θα κάνει το δρομολόγιο Αμοργός –Νάξος κάθε μέρα δυο φορές και πώς; Ακόμα κι αν δε θέλαμε να γίνουμε αφοριστικοί για το τι επιμόρφωση παρέχεται, είναι αντιληπτό έτσι και αλλιώς το πόσο την υποτιμά το ίδιο το Υπουργείο όταν αυτή διεξάγεται υπό αυτές τις συνθήκες…
Εξάλλου προοπτική μονιμοποίησης δεν υπάρχει στο άμεσο μέλλον. Προς τι ο κόπος;
Να πάρουμε άλλο ένα χαρτί το οποίο απλά θα προστεθεί στο φάκελο με τα υπόλοιπα; Δε Νομίζω, Τάκη.
Τα πράγματα είναι απλά. Σε ανθρώπους που έχουν τελειώσει σχολές, έχουν περάσει ΑΣΕΠ άπαξ, δις, τρις και παραπάνω, οι αμπελοφιλοσοφίες αυτές είναι περιττές. Άλλωστε ως Ένωση έχουμε διατυπώσει τη θέση μας σε σχέση με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Θέλουμε αυτή να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με εκπαιδευτική άδεια και πλήρεις αποδοχές, το περιεχόμενό της να είναι σύμφωνο με τις ανάγκες του μαθητή, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας και φυσικά, να μην αποτελεί αυτή προσόν διορισμού, μονιμοποίησης, κατάταξης κ.λπ. Όσο για τους αναπληρωτές συναδέλφους δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο πρέπει να διαφέρουν και η επιμόρφωση να γίνεται εκτός ωραρίου… Ούτε ΚΑΝ περαιτέρω αποζημίωση δεν προβλέπεται.
Όπως και πέρσι, λοιπόν, έτσι και φέτος λέμε….
…ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ στα ΠΕΚ εκτός ωραρίου
ΥΓ. Ελπίζουμε να μην κάνετε και φέτος το ίδιο λάθος με πέρσι και αρχίζετε τις κούφιες απειλές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
panenadekp@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας: 6978286051
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan