Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τι άλλο θες να κάνω, τι άλλο παραπάνω...Όταν οι διευθυντές Δευτεροβάθμιων καλύπτουν τα κενά

Εθισμένοι πια στις παρανοϊκές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας δεν εξεπλάγημεν καθόλου από τα νέα που προέρχονται από τους διευθυντές δυο Δευτεροβάθμιων, της Ηλείας και της Δ' Αθήνας, οι οποίοι βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα των εκατοντάδων χαμένων ωρών στα σχολεία της αρμοδιότητάς τους. Τι έκαναν οι πεφωτισμένες κεφαλές, λοιπόν;
Από τη μια ο διευθυντής Ηλείας ζητά από τους Διευθυντές των Σχολείων να αυθαιρετήσουν αναθέτοντας όλα τα μαθήματα με δεύτερες και τρίτες αναθέσεις στους υπάρχοντες καθηγητές, ενώ ζητά, επίσης, να γίνουν όλα τα μαθήματα μονόωρα. Κι όλα αυτά, για να βγουν τα κουκιά, ήτοι να μην εμφανίζει κενά η διεύθυνσή του και να δείχνει στο υπουργείο ότι έκανε καλή κατανομή προσωπικού. Ο κύριος αυτός, σε μικρό χρονικό διάστημα, δε θα εμφανίζει ούτε ένα κενό καθηγητή στο σύστημα καταγραφής του υπουργείου, άρα και σε μία ενδεχόμενη νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών, δε θα φέρει στην Ηλεία ούτε έναν αναπληρωτή.
 Από την άλλη, η διευθύντρια Δ' Αθήνας, την ημέρα γενικής απεργίας συγκάλεσε σύσκεψη μετά των διευθυντών ανακοινώνοντας τους περαιτέρω σύμπτυξη τμημάτων εν μέσω σχολικής χρονιάς διαταράσσοντας την ομαλή (όσο μπορεί στις μέρες μας να είναι ομαλή) λειτουργία των σχολείων. Μόνος της σκοπός να μην παρουσιάσει κι αυτή κενά, ώστε να μην χρειαστεί να τα καλύψει με προσλήψεις αναπληρωτών.
Όσες ανοησίες κι αν σκαρφιστούν, όσες κυβιστήσεις κι αν κάνουν, τα λειτουργικά κενά υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν όχι με λύσεις- παυσίπονα αλλά με μόνιμους διορισμούς αύριο κιόλας. Ωστόσο, δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς. Αποδέκτες μας είναι οι συνάδελφοι, οι γονείς, οι μαθητές. Τα προβλήματα δε μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί κάθε αρχομανούς διοικητικού στελέχους που βλέπει παντού αριθμούς εθελοτυφλώντας μπροστά στις τεράστιες ανάγκες των μαθητών μας. Από αυτούς ξέρουμε τι να περιμένουμε. Ώρα να δείξουμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. Μαζί ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan