Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ



Ως  Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ) εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην συναδέλφισσα αναπληρώτρια Αφ.Αλ. που υπηρετεί σε κεντρικό Λύκειο της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης και βρίσκεται σε περίοδο θεραπείας και ιατρικής παρακολούθησης έπειτα από σοβαρή ασθένεια. Συμπαρατασσόμαστε με το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου που διαμηνύει στη Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ να μην διανοηθεί να προβεί σε πράξη απόλυσης της εν λόγω συναδέλφισσας λόγω παρέλευσης της επαίσχυντης μνημονιακής διάταξης Αρβανιτόπουλου περί δυνατότητας απόλυσης οποιουδήποτε υπηρετούντος αναπληρωτή συναδέλφου κατόπιν συνεδρίασης του οικείου ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε περίπτωση υπέρβασης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας που προβλέπεται για τους ελαστικώς εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.
Απαιτούμε την πλήρη κατάργηση του εν λόγου βάρβαρου μέτρου, την πλήρη θεσμική κατοχύρωση των αδειών όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων συναδέλφων με πλήρη εξομοίωσή τους με αυτές των μονίμων συναδέλφων. Απαιτούμε  πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα  για όλους τους αδιόριστους συναδέλφους. Σε αυτό το πλαίσιο αγωνιζόμαστε αταλάντευτα για την πλήρη καταβολή μισθού και ενσήμων καθώς και την αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας  κατά την περίοδο ασθένειας και της αναρρωτικής άδειας και στην εν λόγω συναδέλφισσα καθώς η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της.
Σε αυτό το πλαίσιο καταδικάζουμε, τέλος, τη συστηματική παραπομπή στις καλένδες του συνόλου σχεδόν των αιτημάτων των αδιόριστων εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, ειδικά σε ζητήματα υγείας και αξιοπρέπειας. Οι ιθύνοντες δεν μπορούν πλέον να κωφεύουν ή να καμώνονται τους ανήξερους. Με ενότητα, αγωνιστική κινητοποίηση και συλλογικότητα μπορούμε να επιβάλλουμε τη θεσμική κατοχύρωση των αναφαίρετων εργασιακών αναγκών και δικαιωμάτων μας.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ,
ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ!
 
Copyright 2009 Π.Ε.Α.Ε.. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan